NL / EN
NL

July 19, 2023

Een record aan testcases: TT Festival verwelkomde 8 ondernemers

Vorige maand stond Innofest met liefst acht testcases in Assen op het TT Festival. Hieronder lees je een paar hoogtepunten van de deelnemende innovaties:

Emit IT gebruikt 3D-mapping om actuele beelden van de stad te maken, zodat de hulpdiensten in het geval van incidenten een realistisch beeld hebben van de inrichting van het festivalterrein en daarop kunnen handelen.

Door de test hebben de ondernemers een helder beeld gekregen van hoe zij de functionaliteiten van hun software verder kunnen verbeteren. Punten waar ze meteen mee aan de slag gaan want ze zijn al uitgenodigd om hun innovatie bij meer evenementen in de provincie in te zetten.

Het team van Top Dutch Solar Racing kijkt met veel tevredenheid terug op hun test waarbij ze een racedag simuleerden. Hierdoor kwamen ze onder meer valkuilen tegen in hun communicatie en planning. Op dezelfde dag is er met het gehele team van studenten en coaches een evaluatie gedaan. Door de test weten ze nu precies waar ze de komende tijd aan gaan werken en kunnen ze een gedegen basisprotocol opstellen voor de communicatie. Op naar de Bridgestone World Solar Challenge in oktober!

De ondernemers van Included Cards hebben van liefst 100 festivalbezoekers feedback gekregen over hun spel. Bezoekers kregen een aantal vragen mee in het reuzenrad om in gesprek te gaan over gender, diversiteit en inclusie. Dit leverde louter positieve reacties op, waarbij mensen aangaven het spel van toegevoegde waarde te vinden – een prachtige boost voor de ondernemers. 

Samen met een studententeam heeft Uppact tijdens het TT festival afval verzameld uit de stad. Daarbij hebben ze geobserveerd hoe het afval verzameld werd en hoe festivalbezoekers omgaan met hun afval. Hierbij viel het bijvoorbeeld op dat het afval niet gesorteerd werd. Alle bevindingen zijn samengebracht in een rapport dat aan alle betrokken stakeholders worden gepresenteerd.

Het plaatsen van het waterstofaggregaat van Watermeln bleek niet vanzelfsprekend, maar dankzij de meedenkende brandweer kon de test alsnog plaatsvinden. Dankzij hun feedback weten de ondernemers welke kleine aanpassingen er nog nodig zijn om de veiligheid van hun innovatie te kunnen waarborgen. Dankzij de innovatietour zijn ze bovendien in contact gekomen met potentiële klanten en festivals om in de toekomst mee samen te werken.

De slimme fijnstofmeter van Aerocount kon tijdens de test nauwkeurig de verschillen in beeld brengen tussen de uitstoot van fijnstof en stikstof van een elektrische auto en een auto die op benzine rijdt. Momenteel is de ondernemer in gesprek met gemeentes om mogelijke toepassingen voor de meter te verkennen.

De ondernemer van Het Vitalokaal heeft naar eigen zeggen enorm veel uit de test gehaald. Dankzij de gesprekken met festivalbezoekers is het nog duidelijker geworden wat er nodig is om een stevig businessmodel en een sterke bedrijfsidentiteit neer te zetten. Een opmerkelijke uitkomst was dat mensen weliswaar enthousiast zijn om met een gezondere levensstijl aan de slag te gaan maar tegelijkertijd vinden dat zij er niet voor zouden hoeven betalen.

Nieuws van de Bouw heeft een platform ontwikkeld om bewoners te informeren en zo beter te betrekken bij bouwprojecten in hun leefomgeving. Tijdens het TT festival onderzochten zij of dit platform ook van toegevoegde waarde is tijdens festivals. De ondernemer gaat nog in gesprek met het festival en de gemeente om te evalueren. Ook aan bewoners wordt nog feedback gevraagd. De zichtbaarheid van de test heeft in ieder geval direct tot een nieuwe opdracht geleid in de gemeente Amsterdam.

 

De tests op TT Festival worden mede mogelijk gemaakt door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, de gemeenten Groningen, Leeuwarden en Assen, Goeie Grutten, YES!Delft, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland  en de organisatie van TT Festival.

Website by HOAX Amsterdam