NL / EN
EN

oktober 19, 2022

Innofest alumni en buzzword bingo op ADE Green

Wij zijn trots, want we zijn dit jaar met maar liefst twee programmaonderdelen aanwezig op ADE Green: dé conferentie op het gebied van duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke verandering in de muziek- en festivalindustrie. Zien we je daar?

Bingo!
Op 21 oktober beginnen we om 14.00 uur in Huis Vasari met The Green Buzzword Bingo. Dit is onderdeel van het Festival Sustainability Lab (FSL), waarin we samenwerken met LiveGreen, One Resilient Earth en Green Events. 

Wil je een positieve verandering teweegbrengen in de festivalindustrie, maar voel je je een beetje overweldigd door alle sociale en ecologische modewoorden die in de sector worden gebruikt? Doe mee aan The Green Buzzword Bingo, test je kennis en leer alles over de terminologie die wordt gebruikt om een veerkrachtige en duurzame muziekindustrie te creëren. Meer info vind je hier.

Voor FSL zijn we op zoek naar startups die innovaties ontwikkelen om de festivalsector en culturele industrie duurzamer te maken. Denk aan oplossingen voor afvalstromen, water en energie. Ben of ken jij zo’n startup? Aanmelden kan tot t/m 13 maart. FSL wordt mogelijk gemaakt door de EU. 

Innofest alumni: startups die de festivalsector verduurzamen

Ben je op zoek bent naar nieuwe manieren om je evenement of festival duurzamer te maken? Kom dan naar onze sessie in Felix Meritis om 15.15 uur, waar vijf van onze alumni die afgelopen zomer met ons testten hun innovaties presenteren: 

 • Van afval tot grondstof door etensresten te fermenteren.
  Door Agriton Bokashi, met Simone Vos. 
 • Mobiele stroomvoorziening zonder uitstoot.
  Door Watermeln, met Jeff Wezel. 
 • Afval recyclen tot nieuwe bouwmaterialen.
  Door Uppact, met Jan Jaap Folmer. 
 • Geïntegreerde zonnepanelen in bouwhekken.
  Door Solar Carpet, met Jules van Haaren. 
 • Een online dienst om ingrediënten te verifiëren met blockchaintechnologie.
  Door The Blockchain Burger, met Damien Mark Taylor. 

Dit zijn stuk voor stuk ondernemers die oplossingen bieden voor de grootste vraagstukken in de festival- en evenementensector. Afgelopen jaar testten zij hun innovaties met ons en zijn nu klaar om de markt op te gaan. Dus loop binnen, ontmoet de makers en begin impact te maken! Ben je zelf een innovator? Kom dan ook gerust langs, wellicht kunnen we je helpen met testen in 2023. Meer info vind je hier.

Website by HOAX Amsterdam