NL / EN
EN

februari 16, 2021

De Innofest timetable: de testlocaties van komend seizoen

Het Noord-Nederlandse Oerol, TT Circuit Assen, Welcome to The Village, en Into The Great Wide Open. Namen en festivals die jaarlijks op de Innofest-agenda staan en dát is gelukkig niet anders dit jaar. We gaan dit jaar zelfs een extra partnerships aan met Zomerparkfeest uit Limburg en ImpactCity uit Den-Haag. Samen met onze partners kijken we naar de invulling van de innovatiepilots en nemen we meerdere scenario’s in acht. Zie hieronder de belangrijke data, de voorwaarden en meer info per festival.

ImpactFest ValidatieLab Utrecht Waddenfonds Gemeente Almere ESNS
Het festival 4 november okt/nov, data
TBA
4 november TBA 19 t/m 22
januari
Aanmelden tot 6 sept 1 sept 30 sept 30 sept 1 nov
Innoles 1 7 sept 8 sept 4 okt 1 okt 3 nov
Pitchmiddag/selectiemoment TBA 16 sept nvt nvt 16 nov
Innoles 2 28 sept 22 sept 14 okt 21 okt 7 dec
Innoles 3 26 okt TBA TBA TBA 6 jan
Innoles 4 22 nov nvt nvt 27 jan
Bijzonderheden – Uit
Gemeente
Den Haag
– Thema’s
energietransitie
en/of
gezond gebouwde
omgeving
– Uit regio Utrecht
– Sterke link
met / komt
uit het
Waddengebied
– Thema eten
of drinken
– Stad Almere of
wil zich vestigen
in Almere
– Thema circulaire
ondernemers met
een crossing naar
bouw of ICT/Tech
– Uit
Noord Nederland
-Thema’s
duurzaamheid en
sociale cohesie

Meer weten?

Klik hier voor de flyer voor Oerol of  hier voor de flyer voor TT Festival, WTTV en ITGWO. Klik hier voor de flyer van Zomerparkfeest.

Of neem contact op met onze innovatiescout Noord-Nederland:
Melanie Kamping oc.ts1632031613efonn1632031613i@ein1632031613alem1632031613

Benieuwd hoe voorgaande pilots eruit zagen? Check dan hier onze jaarvideo van 2020!

Algemene voorwaarden

1. Het prototype is innovatief
2. Testen op een living lab heeft een duidelijke meerwaarde
3. Het prototype heeft (in de toekomst) een business case
4. Het prototype draagt (in de toekomst) bij aan een betere wereld
5. Zie bijzonderheden in tabel

Meer over de testlocaties

TT Festival - aanmelden tot 18 maart

Het TT Festival is dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber. Ondanks de Covid-19 maatregelen, gaat het festival sowieso door. De organisatie werkt hiervoor vier scenario’s uit. Daarover lees je hier meer.

Startups met als thema digitalisering, energie, afvalverwerking, logistiek, crowdmanagement of een food innovatie maken dit jaar extra kans op een testplek bij TT Festival.

Oerol - aanmelden tot 27 april

Oerol is een tiendaags theaterfestival op Terschelling, met ruimte voor kunst en muziek. De verscheidenheid van Oerol en de nieuwsgierigheid van het Oerolpubliek maakt het voor veel verschillende ondernemers een ideale testplek. Oerol kondigde aan dat het festival dit jaar op een andere manier plaats vindt dan normaal met oog op corona.

Oerol biedt dit jaar testplekken voor voedselstartups.

Welcome to The Village - aanmelden tot 1 april

Op een zeldzaam ruime festivallocatie zorgen kunstenaars, muzikanten, koks en startups voor een programma dat aanzet tot discussiëren en verder denken. Het festival als tijdelijke samenleving, een mini-maatschappij is drie dagen feest, maar gaat ook over hoe onze wereld er over vijf of misschien wel vijftig jaar uitziet. Nieuwsgierig? Lees er hier meer over.

Startups in de energie, transport, afvalverwerking of die een directe bijdrage leveren aan de reductie van CO2 uitstoot maken dit jaar extra kans op een testplek bij Welcome To The Village.

Into The Great Wide Open - aanmelden tot 1 april

Into The Great Wide Open is een festival op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die het festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Lees er hier meer over.

Startups in de energie, transport, afvalverwerking of die een directe bijdrage leveren aan de reductie van CO2 uitstoot maken dit jaar extra kans op een testplek bij Into The Great Wide Open.

Zomerparkfeest - aanmelden tot 15 juni

Zomerparkfeest is een festival in Venlo, en is een cruciale aanjager voor cultuur in Noord-Limburg. Daarnaast zetten ze zich dit jaar ook op de kaart als living lab wat mede mogelijk gemaakt wordt door LIOF, Ondernemend Venlo en Rabobank. Daardoor kunnen ze ook in aangepaste vorm startups en MKB’ers uit de provincie Limburg die impact willen maken de ruimte bieden om hun prototypes te testen. Verwacht niks is waar ze voor staan, maar volgens ons kunnen we een hoop verwachten dit jaar! Wil je meer weten over het festival of een kaartje bemachtigen, check dan hun website.

ImpactFest - aanmelden tot 16 augustus

ImpactFest is de grootste impact meetup van Europa en vindt plaats in Den-Haag op 4 november.

Samen met ImpactCity (onderdeel van de gemeente Den-Haag) maken we het mogelijk voor ondernemers uit die gemeente om hun innovatie te testen op ImpactFest. Uniek aan dit evenement is dat er mensen vanuit heel Europa aanwezig zullen zijn, en daarmee zowel het lokale van de stad verbindt met een internationaal netwerk. Erg waardevol voor de missie van ImpactCity die innovaties voor een betere wereld vooruit wilt helpen en voor jou als ondernemer om bewijslast op te halen voor de volgende stap van jouw innovatie.