NL / EN
EN

november 29, 2023

Innofest zoekt een junior communicatiemedewerker!

Innofest zoekt een communicatiemedewerker per 1 maart 2024 voor 3 dagen in de week. De functie is voor 8 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Solliciteer vóór 15 januari door te mailen naar oc.ts1709014432efonn1709014432i@nib1709014432or1709014432. Hem kun je ook al je vragen stellen.

Wij zoeken...

…iemand die houdt van verhalen maken, zowel met beeld als met tekst. Je hebt een passie voor innovatie en vindt het leuk om op een festival te werken. Het is een pré als je bekend bent met de dynamiek van (werken bij/met) een startup. We zoeken iemand die zich wil inzetten voor ondernemers die duurzame en/of sociale impact maken en begrijpt dat de duurzame transitie onlosmakelijk verbonden is met diversiteit en inclusie.

Wie zijn wij?

Innovatieve oplossingen voor een meer duurzame en sociale wereld zijn harder nodig dan ooit. Helaas faalt negen van de tien innovaties, vaak omdat een prototype onvoldoende is getest. Dit kost ondernemers een hoop tijd, geld én energie. Innofest geeft (tenminste 50) ondernemers per jaar de kans om hun innovatie in de praktijk te testen. Zij is het enige platform in Nederland dat duurzame en sociale innovaties helpt met grootschalig testen op festivals, zodat startups sneller en succesvoller naar de markt kunnen. Innofest werkt met partners en innovaties door heel Nederland en steeds vaker met Europese partners.

Wat ga jij doen?

Als communicatiemedewerker beheer jij onze social mediakanalen, onze website en ondersteun je de testende ondernemers in het zichtbaar maken van hun test (zowel on- als offline). Dit houdt in: het bedenken en maken van aankleding en signing op festivals, de online promotie uitvoeren, het begeleiden van de fotograaf en het interviewen van ondernemers voor onze aftermovies.

Je werkt nauw samen met acht vaste collega’s, waarvan onder andere de test expert en producent. Samen met de communicatiemanager, de communicatiestagiair, de freelance PR-persoon, de freelance fotograaf en de freelance filmmaker vorm jij het communicatieteam.

Soms moet je ook gewoon even de parasol vasthouden, omdat-ie anders in het shot staat.

Must haves

 • Je houdt van schrijven, zowel korte stukken op de socials als langere artikelen voor op de website;
 • Je bent een generalist: de functie is erg breed en bevat veel verschillende soorten taken;
 • Je bent leergierig, assertief en gestructureerd;
 •  Je bent creatief;
 • Je werkt goed zelfstandig: je bent 1 of 2 dagen per week op kantoor, de andere dag(en) werk je thuis;
 • Je bent bereid om soms een weekend te werken (deze dagen compenseer je doordeweeks);
 • Je bent foutloos in Nederlands woord en geschift en goed in Engels in woord en geschrift;
 •  Je weet bijzaken goed van hoofdzaken te onderscheiden en bent goed in prioriteren.

Nice to haves

 • Je hebt basiskennis over adverteren op social media;
 • Je hebt een goed oog voor wat werkt op video en foto;
 • Je vindt het leuk om ‘nieuwe’ dingen uit te proberen (bijvoorbeeld TikTok ;))

Wij bieden

 • Een junior functie;
 • Een uitdagende klus waarin communicatie, duurzame/sociale innovatie en festivals samenkomen;
 • Een plek waar je jezelf mag zijn en je jezelf kan ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om (gratis) veel verschillende festivals te bezoeken;
 • Een dynamisch team dat volop in ontwikkeling is en veelal vanuit huis werkt. Op dinsdag ontmoeten we elkaar in Amsterdam en op donderdag in Groningen; 
 • Een arbeidscontract voor 8 maanden met mogelijkheid tot verlenging;
 • Vergoeding passend bij een stichting, plus reiskosten- en telefoonkostenvergoeding.

Bij Innofest vinden we het belangrijk om verschillende soorten perspectieven binnen het team te hebben en een afspiegeling te zijn van de maatschappij. Daarom kijken wij nadrukkelijk naar diversiteit in ons selectieproces.

 

GEÏNTERESSEERD? SOLLICITEER VÓÓR  15 januari OM 09:00 UUR DOOR EEN EMAIL TE STUREN NAAR oc.ts1709014432efonn1709014432i@nib1709014432or1709014432

Sollicitatiegesprekken vinden online plaats op 22 januari. Indien nodig vindt er een tweede ronde offline gesprekken plaats op donderdag 25 januari. De nieuwe communicatiemedewerker gaat per 1 maart aan de slag voor 3 dagen per week. De aanstelling is tot november 2024, met mogelijke verlenging wanneer de samenwerking goed bevalt.

Website by HOAX Amsterdam