NL / EN
EN

maart 25, 2022

Voedselinnovaties testen tijdens de waddeneditie van Test Teevee

Tijdens de liveshows genaamd ‘Test Teevee’ helpt innovatie-expert Wilbert van de Kamp ondernemers met het testen van hun product tijdens Oerol en Into The Great Wide Open. Deze zomer testen we maar liefst 12 duurzame voedselinnovaties tijdens Test Teevee. We spraken Wilbert over het concept Test Teevee en waarom het belangrijk is om voedselinnovaties te ontwikkelen.

PS Heb jij een heerlijk voedselproduct dat geteeld, geproduceerd en/of verkocht wordt in het waddengebied en wil je deze graag verbeteren? Je kunt je nog aanmelden voor Test Teevee tot 4 april.

Wat is Test Teevee? 

Tijdens de corona periode hebben we dit concept bedacht als online tool, omdat de festivals niet doorgingen. Dat werkte zo goed dat we dachten; we kunnen het ook offline doen. Tijdens Test Teevee gaan ondernemers in gesprek met een testpanel dat bestaat uit festivalbezoekers. Het panel krijgt via een app een aantal vragen over de producten en daardoor krijgen ondernemers heel veel nuttige informatie in één keer, die ze kunnen gebruiken om hun product aan te passen. Ik begeleid de tests en de gesprekken tussen de ondernemers en het festivalpubliek. 

Waarom moeten ondernemers uit het waddengebied hieraan meedoen? 

Er komen heel veel mooie producten uit het waddengebied, maar veel ondernemers vergeten om deze producten eerst te testen of te kijken of er überhaupt een markt voor is. 

Het heeft niet zo heel veel zin om een innovatie gelijk tot eindproduct uit te werken. Je moet in kleine stapjes innoveren, dan heb je een grotere kans om een succesvol product te ontwikkelen. Het is belangrijk om stil te staan bij het produceren van lokaal voedsel. Zeker in een tijd zoals nu, waarin je kunt zien hoe funest het is om alles aan de wereldmarkt over te laten. Maar om lokaal te kunnen produceren moeten de producten wel goed zijn en daar is innovatie voor nodig. 

Veel ondernemers denken van te voren dat testen teveel moeite is. Maar ik zou zeggen; probeer het maar gewoon. Het valt uiteindelijk altijd heel erg mee hoeveel tijd je eraan kwijt bent als je het vergelijkt met wat je eruit kunt halen. Probeer het gewoon uit. Ook al blijkt uit de test dat iets aan je product niet goed werkt, dan heb je alsnog een succesvolle test gedaan omdat je dan weet hoe je je product nog beter kan maken. 

Ook meedoen aan Test Teevee?

Ben jij een voedselondernemer uit het waddengebied (Groningen, Friesland, kop van Noord-Holland) en wil je jouw product graag testen? Meld je via de knop hieronder aan voor Test Teevee op theaterfestival Oerol of Into the Great Wide Open. Meer info vind je hier

Meld je hier aan

Heb je vragen of twijfel je over deelname? Neem dan contact op met Mélanie: oc.ts1721066959efonn1721066959i@ein1721066959alem1721066959 of +31 (0) 14550512.

Website by HOAX Amsterdam