NL / EN
EN

oktober 14, 2021

Innofest is op zoek naar een nieuwe innovatiescout & expert!

Let op: solliciteer vóór 15 november 09:00 uur door een email te sturen naar oc.ts1642772708efonn1642772708i@eht1642772708neb1642772708. De link om te solliciteren via Trckl is op dit moment helaas niet beschikbaar. Benthe is niet inhoudelijk betrokken bij het sollicitatieproces dus je kunt haar gerust mailen.

Innofest zoekt per 1 januari 2022 een Innovatiescout en expert voor 4 dagen in de week. De functie is voor 6 maanden, met mogelijkheid tot verlenging. 

Innofest helpt duurzame en sociale innovaties met opschalen. In een tijd van uitdagingen die grenzen en generaties overstijgen, is aandacht voor en investering in duurzame innovatie cruciaal. Innofest richt zich op het ondersteunen van pilots en validatie van impactvolle prototypes. Door met Innofest te testen, verzamelen innovators bewijslast op weg naar een succesvolle marktintroductie. Innofest ontwikkelt zich momenteel tot een landelijke speler binnen het startup- en innovatie ecosysteem. Met jouw hulp en inzicht worden wij hét validatie lab voor duurzame innovaties in heel Nederland.

WIJ ZOEKEN

Onze innovatiescout is het gezicht van Innofest naar de ondernemers toe, die hun innovaties testen in onze programma’s. Je bent verantwoordelijk voor het werven van impactvolle innovaties en helpt ondernemers met het voorbereiden van hun test op een van de festivals of living labs. We zoeken een all-rounder met ervaring en affiniteit op meerdere van onze thema’s: energie, circulaire economie, water, inclusie, voedsel en gezondheid. Jaarlijks testen we samen met 40-50 startups. 

Je bent veel voor Innofest op pad om innovatieve startups en MKB-ers op tijd te spotten en te benaderen, zodat ze zich aanmelden voor onze programma’s. Ook na aanmelding werk je met deze ondernemers verder in onze workshops (Innolessen) om hun testvraag en de opzet van hun test uit te werken. Je werkt daarvoor nauw samen met onze projectmedewerker en producent. Daarnaast ben je niet te missen op onze festivals en living labs, omdat je de kwaliteit van de test bewaakt en ondernemers stimuleert om het meeste uit de test te halen. 

MUST HAVES

 • Je bent hongerig naar trends in energie, circulaire economie, water, inclusie, voedsel en gezondheid;
 • Je vindt het leuk om workshops te geven (on- en offline) en hebt daar ervaring mee;
 • Je hebt een groot netwerk en aantoonbare ervaring binnen het netwerk van startups, accelerator programma’s en co-workspaces;
 • Je bent een kei in netwerken en gestructureerd contacten onderhouden;
 • Je bent bereid om soms een weekend te werken; 
 • Je kunt ondernemers helpen om abstracte concepten uit te werken naar concrete tests;
 • Je werkt graag met anderen aan het succes van een testcase, maar opereert zelfstandig;
 • Je kan goed omgaan met deadlines en targets: elk van onze innovatieprogramma’s heeft specifieke wervingsdata, deadlines en aantallen te halen startups;
 • Je bent flexibel om tussen verschillende projecten te switchen met elk zijn eigen spelregels.

NICE TO HAVES

 • Je hebt kennis van innovatietheorieën, lean startup, design thinking en testing business ideas;
 • Je hebt ervaring met CMS of CRM systemen (wij werken met AIRTABLE);
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van experimenten als ondernemer of medewerker bij een startup.

WIJ BIEDEN

 • Een medior functie;
 • Een uitdagende klus waarin ondernemerschap, duurzame innovatie en festivals samenkomen;
 • Een plek waar je jezelf mag zijn en je jezelf kan ontwikkelen;
 • Een dynamisch dat team volop in ontwikkeling is en veelal vanuit huis werkt. Op dinsdag ontmoeten we elkaar in Amsterdam en op donderdag in Leeuwarden; 
 • Een arbeidscontract voor 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging;
 • Vergoeding passend bij een stichting, plus reiskosten- en telefoonkostenvergoeding.

GEÏNTERESSEERD? SOLLICITEER VÓÓR 15 NOVEMBER 09:00 UUR VIA deze link.

De sollicitatiegesprekken vinden online plaats op 18 en 19 november (waarschijnlijk online). Indien nodig vindt er een tweede ronde gesprekken plaats op 25 november (waarschijnlijk offline). De nieuwe innovatiescout gaat per 1 januari aan de slag voor 4 dagen per week. De aanstelling is t/m juni 2022. Als de samenwerking goed bevalt is verlenging mogelijk. 

Onze sollicitatieprocedure verloopt anoniem en doen we in samenwerking met Trickle.