NL / EN
EN

april 11, 2024

Succesalumni dankzij Financiering van de Green Deal Circular Festivals

Bestaande uit dé voorlopers in de festival industrie, streeft de Green Deal Circular Festivals naar volledig circulaire en klimaatneutrale festivals. Innofest mocht haar steentje bijdragen aan deze missie door met drie duurzame ondernemers te testen op een Europees festival. Het resultaat? Ondernemers die na hun test heel snel grote stappen hebben gemaakt.

Een opvallend voorbeeld is Uppact, waarmee Innofest in 2022 samenwerkte om het opruimen en recyclen van campingafval op Lowlands te testen. Inmiddels is Uppact op weg om haar eigen fabriek te openen. Een belangrijke stap in de richting van een duurzamere festivalwereld, waarbij (festival) afval wordt omgezet in waardevolle grondstoffen. Lees hier meer.

Ook voor de participerende festivals brachten de tests succes: Into the Great Wide Open werd genomineerd voor de AGF (A Greener Future) Award voor haar samenwerking met Innofest en innovator Chefchain. ChefChain testte haar blockchain technologie die consumenten meer informatie geeft over waar hun eten vandaan komt. Meer informatie.

Tot slot heeft Toopi een aanzienlijke financiering opgehaald na hun test op Mysteryland. Deze startup, die urine omzet naar voeding voor planten, heeft maar liefst 8.4 miljoen euro weten binnen te halen. 

Als Innofest zijn we ontzettend trots dat het werk en de impact van deze startups gewaardeerd wordt, dan wel in de vorm van financiering, dan wel in de vorm van een nominatie. Op deze manier krijgen startups de kans en de middelen om hun oplossingen te laten groeien. Daarbij onderstreept het de groeiende interesse in duurzame oplossingen binnen de festival industrie.

Wat ons betreft is het slechts het begin van een veelbelovende reis naar een duurzame en innovatieve toekomst.

Website by HOAX Amsterdam