NL / EN
EN

oktober 13, 2021

We mogen weer: ESNS zet de deuren wagenwijd open voor ondernemers

“We willen doen waarvoor we op de wereld zijn, maar dan beter.” Aldus Dago Houben, algemeen directeur van het Groningse showcasefestival ESNS. Van 19 t/m 22 januari 2022 mogen Noord-Nederlandse ondernemers gebruik maken van de festival-infrastructuur om daarbinnen hun innovatie te testen. In het echt. Op een echt festival. Met echte mensen. Live muziek. Bij Innofest geloven we het ook nog niet helemaal. Dago vertelt wat de mogelijkheden voor ondernemers op het festival zijn en waarom ESNS heeft gekozen voor de slogan ‘Building Back Better Together.”

Ondernemers mogen de infrastructuur van het festival gebruiken om te testen. Wat kunnen we dit jaar verwachten bij ESNS?

We gaan dit jaar weer voor een volledig fysieke versie van het festival, vooralsnog hebben we geen reden om aan andere scenario’s te denken. We doen dit deels op dezelfde manier als ‘normaal’: Met optredens door de hele stad, een groot podium op de Grote Markt, een meerdaagse muziekconferentie en in het weekend Noorderslag in de Oosterpoort. Op al deze locaties liggen kansen voor ondernemers om hun product te testen. Zo testte De Nieuwe Melkboer hun cappuccino melk gemaakt van Nederlandse sojabonen twee jaar geleden bij vier verschillende koffietentjes verspreid over de stad. Ook hebben we plek voor technische innovaties zoals die van Aquacolor Sensors, die hun sensor in de praktijk testte door hem aan te sluiten op het waternet van ESNS. In een stad mag dat niet zomaar, maar op ons festival geven we ondernemers deze kans graag.

Naast het gebruikelijke festival willen we dit jaar, na de coronaperiode, een extra stap zetten, vandaar de slogan: ‘Building back better together.’ Vorig jaar hebben we geleerd wat de mogelijkheden zijn in de digitale wereld. Dat gaan we dit jaar weer verwerken in het programma, al zal het festival niet volledig op afstand te volgen zijn. Verder is deze opbouwperiode na corona een mooie kans om verder te verduurzamen. Zo berekenen we dit jaar een Solidarity Eco Tax op de ticket voor de conferentie, waarmee we een deel van de meerprijs van biokerosine vergoeden voor vliegtuigmaatschappijen.

Welke innovaties vindt ESNS extra interessant?

We zijn benieuwd naar alle innovaties rondom verduurzaming. Onze specifieke aandacht hebben waterstof-innovaties. We zijn namelijk met verschillende partijen bezig om het inzetten van waterstof als brandstof te stimuleren. Innovatieve ondernemers op het gebied van waterstof kunnen we daardoor extra goed helpen en doorverwijzen naar interessante partijen. Ook vinden we innovaties op het gebied van sociale inclusie erg belangrijk. Maar mocht een ondernemer buiten deze categorieën vallen, maar wel bezig zijn met het maken van echte impact, dan is deze uiteraard meer dan welkom om bij ons te testen.

Wil je meer informatie? Mail oc.ts1721068792efonn1721068792i@ein1721068792alem1721068792. Aanmelden kan tot 1 november.

Meld je hier aan.

Website by HOAX Amsterdam