NL / EN
EN

mei 21, 2020

Nieuwsbrief mei

First things first: fijne Hemelvaartsdag! Het zonnetje schijnt, en dat is een uitstekend decor voor deze goed-nieuws-nieuwsbrief. Over hoe we de komende maanden gaan doorgaan met testen, medio juni erbij zijn op Het Imaginaire Eiland en ‘het nieuwe normaal’ stevig omarmen door een webinar te organiseren.

Festivals -> living labs

Dat het kabinet vanwege covid-19 alle evenementen tot in ieder geval 1 september verbood, was ook voor Innofest een grote klap. Met het annuleren van de festivals, vielen namelijk ook de fysieke testlocaties voor onze startups weg. Nu waren we het er snel over eens dat we met het team naar alternatieven op zoek zouden gaan. Om voor zoveel mogelijk van de al door ons geselecteerde ondernemers een testplek te regelen, óók deze zomer.

Inmiddels mogen we de wereld laten weten dat de laatste obstakels hiervoor zijn weggenomen! We gaan deze zomer dus door met testen. Niet op festivals, wel in living labs. Daarom ook veel dank aan het Samenwerkingsverband Noord-Nederland en SIA, die dit mede mogelijk maken. In het opiniestuk dat Linda vorige maand in Het Financieele Dagblad schreef, legde ze al uit waarom blijven testen zo belangrijk is.

We zijn momenteel met diverse partijen in gesprek om deze living labs op te zetten. Dit willen we in ieder geval in elk van de noordelijke provincies doen. Ook onderzoeken we verschillende virtuele testmogelijkheden, zoals tijdens de online editie van Oerol (zie hieronder). Zodra over dit alles nieuws te delen is, doen we dit uiteraard via onze website en socials.

Oerol x Innofest gaat online verder

Het Imaginaire Eiland. Onder die noemer vindt theaterfestival Oerol deze zomer alsnog plaats – online. En al gaan we ons jaarlijkse tripje naar het prachtige Terschelling enorm missen, is het fijn om te kunnen melden dat er ook voor Innofest dit jaar een rol is weggelegd. De manier waarop we dit gaan doen, zijn we op dit moment nog aan het finetunen, dus ook hierover spoedig meer. Ik weet het, veel cliffhangers deze nieuwsbrief, maar het zijn dan ook onzekere tijden 😉

Webinar: Test Like Innofest

Innofest geeft regelmatig workshops bij bedrijven of overheden om hen meer vertellen over onze methodiek rondom het belang van vroegtijdig, effectief testen en hoe zij dit praktisch kunnen maken binnen hun eigen werk. 

Nu online voorlopig het nieuwe offline is, hebben we besloten de komende tijd twee keer een introductieworkshop als webinar aan te bieden. En wel op woensdag 3 juni (15h30 – 16h15) en donderdag 4 juni (11h00 – 11h45). 

Tijdens deze webinar vertelt Linda over de missie van Innofest, duikt Friso in de door ons ontwikkelde methodiek en blikt alumnus Peter Scheer van Semilla Sanitation Hub terug op het testen met Innofest. Chris modereert de sessie, waar nadrukkelijk tijd is voor vragen van deelnemers. De webinar is een coronacadeautje van ons, dus er zijn verder geen kosten aan verbonden.

Wil je een plekje op de eerste rij? Meld je dan snel aan. Ken je iemand voor wie dit interessant is? Deel dan deze uitnodiging in je netwerk.

 

Dat was ‘m weer. Tot volgende maand!

Jurre

Website by HOAX Amsterdam