NL / EN
EN

juli 2, 2024

Sportinnovatie op de FBK Games: ze hebben jouw feedback nodig

Bij de aankomende FBK Games is het stadion niet alleen het podium voor topatleten, maar ook een testlocatie voor vijf baanbrekende innovaties die de sportwereld een betere plek maken en die mensen ertoe aanzetten om meer te sporten of sportief te bewegen. Door feedback op te halen, kunnen deze innovators hun product of dienst verbeteren en uiteindelijk meer impact maken. Kom jij ze helpen? Je ontmoet de ondernemers op 7 juli bij Innofest op het bezoekersplein van het FBK Stadion in Veldwijk. Lees verder om meer te weten te komen over de tests.

Movebite is een app die werknemers, die normaal gesproken urenlang achter hun scherm zitten, helpt meer te bewegen. De app communiceert met de gebruiker over hun doelen, dagelijkse routines  en geeft persoonlijk advies. De app plant korte pauzes voor je in, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Gebruikers bereiken hun beweegdoelen door korte oefeningen te doen. Tijdens de FBK Games testen de makers de begrijpelijkheid van  de instructies goed voor de bezoekers en of ze zich bewust zijn van het belang van bewegen.

Volta Energy zet met hun waterstofaggregaten de eerste stap naar emissieloze energie. Na een succesvolle test op ESNS verzorgen zij tijdens de FBK Games de energie voor de foodtrucks die bezoekers voorzien van snacks, koffie, ijs en nog veel meer. De test vindt voornamelijk achter de schermen plaats, maar de onderzoekers staan zeker open om met jou in gesprek te gaan over de stap die zij zetten naar een groenere toekomst!

Te veel herbruikbare producten zoals bidons, flessen en bekers worden weggegooid, omdat ze niet goed gereinigd kunnen worden. Aquabooster heeft een oplossing voor dit probleem: een simpel apparaat waarmee je deze producten kan reinigen en hergebruiken. Kom je je fles ook schoonmaken op 7 juli?


TechTics introduceert de LitterBot! Een robot die is geprogrammeerd met artificial intelligence (AI) om zwerfvuil efficiënt in kaart te brengen en te verzamelen. Tijdens deze editie van de FBK Games zal de robot voor het stadion rondrijden en data verzamelen die gebruikt wordt om de LitterBot door te ontwikkelen richting een zelfrijdend systeem. Ook worden er tests uitgevoerd met het besturen van een robotarm vanuit een VR-beleving en kan jij laten weten wat je vindt van zo’n robot in de publieke ruimte.

GameActive zet zich in om de lage bewegingsactiviteit in Nederland aan te pakken. Ze willen sporten leuker en toegankelijker maken door een gaming element toe te voegen aan een kick-box training. Tijdens de FBK Games kun je het nieuwe prototype van de kickboks game met Mixed Reality (AR) testen. Je kijkt door een bril naar een bokszak waarop targets verschijnen die je moet raken. Door verschillende combo’s uit te voeren, kun je de monsters op de bokszak verslaan. De game zet mensen effectief in beweging en verlaagt de drempel om te gaan sporten. Met deze test hoopt GameActive een goed inzicht te krijgen in de interesse, betrokkenheid en bereidheid van het publiek om deze technologie te gebruiken. Kom jij een rondje sparren?

Alle innovaties komen vanuit het praktijkgericht onderzoek dat aan hogescholen gedaan wordt om bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rondom vitaliteit en duurzaamheid. Ze worden mede mogelijk gemaakt door Innofest, FBK Games, Regieorgaan SIA en Sportinnovator.

Website by HOAX Amsterdam