NL / EN
EN

juni 21, 2024

Proef en ervaar deze nieuwe innovaties tijdens het TT Festival in Assen

Aankomende week testen vier gedreven ondernemers hun nieuwe innovaties die de wereld een stukje mooier en duurzamer maken. Kom langs, test mee en laat je mening horen op het TT Festival!

Het Innofest Testterras

Op het Innofest Testterras op de Torenlaan kunnen bezoekers meedoen aan een gratis tasting, in ruil voor hun feedback. Wat ga je testen?

Tante Restante
Tante Restante wil zo veel mogelijk voedsel uit reststromen redden van verspilling om zo voedselverspilling terug te dringen. Zo ook de resten van Oranjekoek. Dit is een typisch Friese lekkernij met gekonfijte dunne snippers sinaasappelschil die in de koek zijn meegebakken. Helaas belanden er nog steeds stukken van deze koek in de prullenbak. Zonde, toch? Tante Restante maakt ijs van deze reststromen.

Distribugs
Distribugs is bezig met het ontwikkelen van een nieuw product: een burger gemaakt van bier en insecten. De reststromen van bier worden meestal als veevoer gebruikt, maar ze kunnen ook prima door mensen worden gegeten. Distribugs werkt aan een vleesvervangende grondstof waarin reststromen van bier als extra eiwit- en smaakbron worden toegevoegd. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van brouwgerst, het vermindert reststromen, en verlaagt de CO2-uitstoot!

Greenwall
Greenwall ontwerpt geluiddichte schermen gemaakt van duurzaam en organisch materiaal. Tijdens het TT festival testen ze een nieuwe, mobiele versie van deze schermen: De CoffeeCorner. Deze groene wand is ideaal om op terrassen en werkplekken neer te zetten om meer privacy en rust te creëren. Bestaande geluidsmuren zijn vaak minder mooi en doen af van de sfeer van bijvoorbeeld een terras. De CoffeeCorner biedt een esthetische en functionele oplossing en is ook nog eens bijna helemaal biologisch afbreekbaar! De schermen kunnen zelfs worden aangepast naar smaak door te varieren met verschillende klimplanten.

 

House of Basics

Op de Torenlaan heeft Anita, founder van House of Basics haar eigen stand waar ze in gesprek gaat met de bezoekers.

In Nederland leven 854.000 schapen die gezamenlijk 2,5 miljoen kilo wol per jaar produceren. Ruim 1,5 miljoen kilo hiervan wordt elk jaar vernietigd, waaronder de wol van het Drents Heideschaap. Deze schapen begrazen de heide in de Drentse natuurgebieden. House of Basics wil deze wol redden van vernietiging door er prachtige wollen producten van te laten maken zoals truien, sokken, plaids en lijkwades geschikt voor natuurbegraafplaatsen. Deze zuivere wol is 100 % natuurlijk, 100% duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar. House of Basics maakt het verschil door het gebruik van deze lokale, natuurlijke grondstof, de artikelen hebben hierdoor een kleinere footprint. Anita wil graag van de bezoekers weten welke producten ze van de wol zouden kopen en ook hoeveel ze ervoor willen betalen.

We horen graag jouw mening tijdens het TT Festival in Assen, je vindt ons op de Torenlaan. Zien we je daar?

 

Deze tests worden mede mogelijk gemaakt door: Innofest, Provincie Groningen, Provincie Friesland, Provincie Drenthe, Gemeente Groningen, Gemeente Assen en TT Festival.

 

Over Innofest

Alle tests zijn ontworpen en geproduceerd in samenwerking met Innofest. Zij bieden sociale en duurzame ondernemers de mogelijkheid om hun innovaties te testen op festivals door heel Nederland.

Website by HOAX Amsterdam