NL / EN
EN

juni 15, 2024

Van een AI-afvalbak tot een unisex urinoir: deze tests vinden plaats op Oerol 2024

Weer of geen weer: op Terschelling halen dit weekend zes gemotiveerde ondernemers feedback op. Hun innovaties maken de festival- en creatieve sector duurzamer, inclusiever en/of diverser. Kom jij langs?

Semilla Sanitation

Op het Strand kan nu iedereen gebruikmaken van het urinoir! Daar staat namelijk de Peepal. Dit genderneutrale urinoir van Semilla Sanitation verzamelt urine, die later wordt omgezet in landbouwgrondstof en plantenvoeding. Eerder gebruikte Semilla Sanitation alleen de inhoud van reguliere urinoirs, maar dankzij het inclusieve ontwerp van de Peepal kan nu iedereen deze gebruiken. 

PLAEX

Bij de Garby hoef je niet meer te twijfelen of een melkpak nou wel of niet bij het papierafval hoort. Deze slimme afvalbak sorteert het ingezamelde afval namelijk zelf. Hierdoor kan het restafval met maar liefst 70% worden verminderd en dalen de kosten voor het ophalen van afval met 68%. 

Stick with Chloé

Voor mensen met een (fysieke) beperking is het vaak onduidelijk of locaties voldoende toegankelijk zijn, en dit geldt ook regelmatig voor festivals. Daarom onderzoekt Chloé van Dalen hoe festivals toegankelijker kunnen worden voor mensen die slecht ter been zijn of zich in een rolstoel verplaatsen. Chloé is erg benieuwd naar de mening van andere bezoekers over de toegankelijkheid van festivals en heeft daarom een enquête opgezet. Vul deze hier in!

Holy Swap! Point 

Op zoek naar festivalspullen, maar koop je liever niks nieuws? Heb je mooie producten die je niet meer gebruikt en maak je graag iemand anders blij? Kom naar het Holy Swap! Point. Hier ruil je spullen in voor tokens, die je kunt inzetten voor iets anders leuks. Tijdens Oerol of op een van de andere Holy Swap! events. Heb je iets nodig, maar niets om in te leveren? Dan kun je ook tokens kopen.

Holy Swap! helpt om de impact van je consumptie te minimaliseren. Het biedt een alternatieve consumptievorm waarmee je het plezier van nieuwe spullen blijft ervaren, maar dan met minimale impact op de planeet en je portemonnee.

Wat: kleding, accessoires, boeken, camping gear

Waar: de Vallei

Wanneer: zaterdag 15 en zondag 16 juni, vanaf 13:00 uur

Weten hoe het werkt? holyswap.nl/events/oerol

Nieuws van de Bouw

Heb jij een compliment, vraag of opmerking voor het festival? Of wil je als omwonende of bezoeker graag op de hoogte blijven van belangrijke updates? Nieuws van de Bouw heeft de oplossing. Zij houden een liveblog bij waar belangrijke updates op worden geplaatst. Daarnaast hangen er op het festivalterrein posters met QR-codes, waarmee je in alle privacy een bericht kunt sturen naar het festival. Benieuwd naar de updates die al zijn geplaatst? Volg het liveblog hier!

Skik Analytics

Startup Skik Analytics wil festivals en evenementen veiliger en toegankelijker maken door slim gebruik van data. Ze ontwikkelen een app die gepersonaliseerde routes kan adviseren om lange wachtrijen te voorkomen, of voor mensen die slecht ter been zijn. 

Skik Analytics werkt tijdens Oerol samen met de interactieve kaart van Oerol, ontwikkeld door Wolfmaps. Door de bewegingen van de festivalgangers te volgen, verzamelen ze waardevolle informatie voor de verdere ontwikkeling van de app. Help jij mee? 

Een kijkje achter de schermen

Meld je aan voor de innovatietour van Innofest

Graag geven wij jou een kijkje achter de schermen van deze tests. Loop jij mee met onze innovatietour? De tour vindt plaats op zondag 16 juni om 14:30 uur op deze plek. Kijk uit naar het gele Innofest bord bij het Living Lab. Zien we je daar?

Over Innofest

Alle tests zijn ontworpen en geproduceerd in samenwerking met Innofest. Zij bieden sociale en duurzame ondernemers de mogelijkheid om hun innovaties te testen op festivals door heel Nederland.

Over Groen en Inclusief

Oerol, Revolution Foundation, Innofest en DGTL steunen samen initiatieven met het opzetten van een test tijdens Oerol en DGTL. Alle geselecteerden initiatieven helpen de festival- en creatieve sector met duurzamer en socialer worden. Door vroegtijdig in de praktijk te testen kunnen ze hun ideeën verbeteren en de impact te vergroten. Voor meer informatie over het project, zie innofest.co/giv

Website by HOAX Amsterdam