NL / EN
EN

januari 30, 2024

Innofest is op zoek naar een nieuwe directeur

Innofest staat aan de vooravond van een belangrijke stap in haar ontwikkeling. Na een succesvolle groei van Europees project, gerund door freelancers, tot landelijke speler in het innovatie-ecosysteem, is Innofest nu klaar om de volgende fase in te gaan. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder.

Innofest, opgericht door Anna van Nunen, ontstond in 2016 op initiatief van drie Noordelijke festivals: Eurosonic Noorderslag, Into the Great Wide Open en Welcome to the Village. Zij zagen festivals als ideale ‘mini-maatschappij’, waar ondernemers met relatief weinig risico hun innovaties konden testen. Zo vergroten zij hun kansen op de markt. Sinds haar oprichting heeft Innofest meer dan 300 innovaties een testplek gegeven. Onder leiding van directeur Linda Vermaat, die in 2019 aantrad, breidde Innofest haar activiteiten succesvol uit naar de rest van Nederland. 

“Het was mijn taak om Innofest ook in de rest van het land op de kaart te zetten. Dat is gelukt: er staat een bedrijf met een sterk kernteam en een gezonde financiële basis. Daarbij heeft corona ons er niet onder gekregen: twintig nieuwe festivals openden hun deuren voor ons tijdens en na de pandemie. Ik ben dan ook ontzettend trots op de groei die Innofest heeft doorgemaakt,” aldus Vermaat. “Nu geef ik graag mijn stokje door aan iemand die Innofest de volgende fase in loodst: op naar grotere (Europese) meerjarenprojecten. Zodat nóg meer duurzame en sociale ondernemers hun impact kunnen vergroten.”

Voor deze uitdagende taak is Innofest op zoek naar een ondernemende directeur-bestuurder die in staat is om festivaldirecteuren, start-ups en financiële partners te enthousiasmeren voor de ambitieuze plannen van de stichting. Deze persoon zal zich bovendien inzetten om langdurige samenwerkingsprojecten met partners binnen te halen.

Ben jij, of ken jij iemand die deze rol met succes kan vervullen? De volledige vacature is hier te lezen.

Website by HOAX Amsterdam