NL / EN
EN

januari 22, 2024

Maak jouw evenement duurzaam en inclusief: pre-order ons inspiratiedocument

Samen met DGTL, de Revolution Foundation en Oerol helpen we 10 veelbelovende innovaties, sociale projecten en studenten die de festival- en creatieve sector duurzamer en inclusiever maken. Met het opzetten van een testcase op DGTL en Oerol geven we ze een grotere kans om te slagen en impact te maken.

Deze oplossingen kunnen breder getest worden dan alleen binnen de hekken van het festival. Denk bijvoorbeeld ook aan de omliggende gebieden van het festival, de route die mensen afleggen of de online omgeving van het festival.

Tijdens DGTL ADE kregen drie van deze initiatieven de kans zich te bewijzen in een echte festivalomgeving:

  • PLAEX testte hun ‘Garby’: een prullenbak die automatisch afval sorteert met behulp van AI.
  • Skik Analytics ontwikkelde een app om festivals inclusiever en veiliger te maken door gepersonaliseerde routes aan te bevelen.
  • Ozarka onderzocht de effectiviteit van hun duurzame off-grid afwassysteem voor herbruikbare verpakkingen.

Maar dit is nog maar het begin! Tijdens DGTL Amsterdam in maart en Oerol in juni krijgen nog zeven innovatieve initiatieven de kans om hun ideeën te testen. 

Inspiratiedocument
Ben jij geïnteresseerd in het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor jouw evenement? Gebaseerd op onze bevindingen tijdens de tests op DGTL en Oerol maken wij een document dat jou kan inspireren om jouw evenement duurzamer en inclusiever te maken. Dit document publiceren wij in het najaar van 2024. Plaats alvast een gratis pre-order via de button hieronder:

Pre-order

Deze tests worden mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Website by HOAX Amsterdam