NL / EN
EN

januari 3, 2024

Nieuws van de Bouw in de praktijk

Overlast met een glimlach

Bewoners worden vaak verrast door verbouwingen in hun straat, met overlast en beperkte toegang tot hun oprit als gevolg. Nieuws van de Bouw heeft hier een eenvoudig platform voor bedacht, waarmee aannemers hun projecten kunnen delen en bewoners eenvoudig op de hoogte kunnen stellen.

Afgelopen zomer op het TT Festival testte Nieuws van de Bouw hoe zij de omgeving kan betrekken bij activiteiten. Wij spraken Jelle Anema, founder van Nieuws van de Bouw, over de testresultaten en zijn actuele projecten.

Hoe gaat het sinds de test op het TT Festival?

Super goed, we hebben momenteel meer dan 170 projecten in Nederland! Tijdens de test hebben we veel waardevolle feedback ontvangen en er is een toename van aanmeldingen voor onze nieuwsbrief. Na de test kwamen we tot de conclusie dat we eerst aan een adresgebonden systeem vast zaten, dat niet pastte bij de gemeente omdat zij een eigen communicatieplatform heeft. We realiseerden ons dat we hier makkelijk op kunnen aanhaken, zodat zij toch haar eigen platform kan behouden. Zo hebben we nu een dynamische QR-code geïmplementeerd, die gemakkelijk kan worden toegevoegd aan brieven die naar de bewoners worden gestuurd. Wanneer zij deze QR-code scannen, ontvangen ze gepersonaliseerd nieuws over de projecten in hun buurt.

Wat goed! Wat hebben jullie met de testresultaten gedaan?

We hebben de dynamische QR-code nu toegepast op aannemers, zodat zij die kunnen gebruiken voor promotiemateriaal in de buurt waar ze werken of om bij de brievenbuspost te doen. Daarnaast hebben we een ticketsysteem ontwikkeld zodat communicatie met bewoners op overzichtelijke wijze afgehandeld kan worden. Sinds kort kunnen bedrijven zelfs trajecten en adreslijsten in het programma laden, zodat je direct ziet welke bewoners betrokken zijn bij de werkzaamheden. 

Ons platform stelt aannemers in staat om binnen 5 minuten aankondigingen naar bewoners te sturen, waardoor ze veel tijd besparen. Met gevolg dat de gemeente haar werkzaamheden niet hoeft stop te zetten omdat zij het tijdig heeft gecommuniceerd met de bewoners. 

We zien dat bewoners zich steeds beter navigeren door ons systeem, doordat ze snel op de hoogte worden gesteld van werkzaamheden. Bovendien kunnen zij ook direct contact opnemen met de aannemer om vragen te stellen.

Grote kans dus dat we Nieuws van de Bouw regelmatig tegenkomen!

Zeker! Wij hebben klanten door het hele land. Ons platform wordt vooral toegepast door aannemers die bezig zijn met infrawerkzaamheden, zoals vaten en stroomkabels leggen. Het voelt onwerkelijk dat we overal in het land werken en het is mooi om terug te zien dat er behoefte aan is. In de toekomst hopen we met alle aannemers en gemeentes te gaan werken waarbij de bewoner centraal staat. De uitdaging ligt bij dat het ons ook heel leuk lijkt om ons platform toe te passen op evenementen. Dus daar staat onze deur zeker open voor!

Website by HOAX Amsterdam