NL / EN
EN

mei 1, 2023

Vrijheid vieren en innovaties testen

Op Bevrijdingsfestival Overijssel vieren bezoekers dit jaar niet alleen de vrijheid, maar kunnen ze ook innovaties testen. Van kleding met een transparant productieproces tot een nieuw plantaardig alternatief voor eiwit: vier totaal verschillende ondernemers zijn klaar voor jouw mening over hun product. Kom jij ze helpen?

Festiplant – laad je mobiel op met zonne-energie

Mobiel leeg? Geen zorgen. Bij de oplaadzuil van Festiplant kun je een powerbank halen die is opgeladen met zonne-energie. De Festiplant is een grote bloem met zonnepanelen die met de zon meedraait, waardoor er op een efficiënte manier energie wordt opgehaald. De ondernemers achter deze innovatie testen op Bevrijdingsfestival Overijssel hoe zij een toevoeging kunnen zijn voor een festival. De oplaadzuil staat op de Festivalboulevard.

Soulmate – ontprikkel in de stiltecabine

In de gehaaste maatschappij van vandaag de dag is het steeds lastiger om even te ‘ontprikkelen’. Met uiteindelijk burn-outs, overspannenheid of lusteloosheid als gevolg. Op Bevrijdingsfestival Overijssel staat daarom een stilteruimte, de Soulmate, op het Wereldpaviljoen. De makers van deze cabine testen of bezoekers hierin tot rust komen te midden van alle festivalchaos.

Lemna – oogst je eigen eetbare kroos

Op Bevrijdingsfestival Overijssel ontdek je het eten van de toekomst, namelijk kroos. De productie van deze plantensoort is super duurzaam, omdat de eiwitproductie per hectare vele malen hoger ligt dan bijvoorbeeld soja of erwten. Benieuwd hoe het smaakt? Kom naar de Landstede Familieweide. Hier kun je je eigen kroos oogsten om thuis te proeven. Deze activiteit is ook erg geschikt voor kinderen.

Ragnarøk Clothing – ontdek lokaal en eerlijke geproduceerde kleding 

De kledingindustrie is verantwoordelijk voor rond de 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot en een enorm gebruik aan (drink)water en pesticiden. Daarbij lijden de mensen die de kleding maken onder lage lonen en vernietiging van het milieu. Daarom testen de ondernemers achter Ragnarøk Clothing op Bevrijdingsfestival Overijssel hun duurzame, lokaal en eerlijk geproduceerde kleding op de Festivalboulevard. Kom jij even langs? Ze zijn reuze benieuwd naar jouw mening.

Deze tests zijn mede mogelijk gemaakt door ZWINC, Kennispoort Regio Zwolle, Gemeente Zwolle en natuurlijk Bevrijdingsfestival Overijssel.

Ook met ons testen? Je kunt je nog aanmelden voor een testplek op Mysteryland of Le Guess Who?!

Website by HOAX Amsterdam