NL / EN
EN

april 24, 2023

Test je innovatie uit de regio Amsterdam op Mysteryland!

Leuk nieuws: we gaan van 25 t/m 27 augustus voor het eerst met duurzame en sociale ondernemers testen op Mysteryland! Samen met StartupAmsterdam en het Stedelijke Innovatieteam van de Gemeente Amsterdam gaan we duurzame en sociale innovatie in de Metropoolregio Amsterdam versterken. Joël Dori, Startup Liaison van StartupAmsterdam, legt in dit artikel uit wat we precies gaan doen samen. 

“We volgen Innofest al een tijdje en zagen het mooie werk dat jullie deden op festivals. Wij vonden dat dat ook een plek in de regio Amsterdam moest krijgen. Vier start- of scale-ups krijgen daarom nu de kans om een testcase op te zetten op het festival- en campingterrein van Mysteryland. Zo’n terrein kun je zien als een kleine maatschappij waarin je innovaties kan testen. Mysteryland is een geweldige locatie voor deze samenwerking omdat het is aangesloten bij de Green Deal Circular Festivals. Zij hebben als doel om in 2025 volledig circulair te zijn, iets dat erg goed aansluit bij onze ambitie.”

Startups die actief zijn binnen de thema’s duurzame mobiliteit, circulaire materiaalstromen, energie, (digitale) veiligheid, food en inclusiviteit worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Dori: “Deze sectoren pakken enkele van de meest urgente maatschappelijke vraagstukken aan. Door startups te helpen met het testen van hun innovatie willen we ervoor zorgen dat innovatieve oplossingen die een positief effect hebben op het milieu en de samenleving sneller de markt op kunnen en bekend worden onder het grote publiek.”

“We hopen dat ondernemers uit alle delen van de samenleving zich geroepen voelen om hieraan deel te nemen.” Juist omdat een festival een minimaatschappij is, is het belangrijk dat er vanuit variërende oogpunten een bijdrage geleverd wordt aan oplossingen. “Mensen met verschillende achtergronden lopen tegen andere problemen aan. We willen die diversiteit versterken met deze samenwerking. We stimuleren vrouwelijk en inclusief ondernemerschap en nodigen dus ook nadrukkelijk iedereen uit die zich daarin herkent.”

Testen, testen, testen

Het testtraject bestaat onder andere uit een serie van drie workshops (Innolessen) waarin de testcase van de ondernemers stap voor stap vorm krijgt. Tijdens de uiteindelijke praktijktest op Mysteryland krijgen de ondernemers persoonlijke begeleiding van een testexpert om een optimaal resultaat te bereiken. “Het is belangrijk om te zien hoe festivalpubliek reageert op jouw product of dienst. Je haalt niet alleen harde data en cijfers op, maar ervaart echt hoe mensen reageren. Dat geeft veel inzicht in je volgende stappen.”

Behalve een uitgebreid testtraject krijgen de deelnemende startups ook toegang tot het netwerk van StartupAmsterdam en hun andere initiatieven. “Als de pilot op het festival succesvol is dan zijn er heel veel evenementen in de regio Amsterdam die daar mogelijk ook geïnteresseerd in zijn”, aldus Dori. 

Klinkt dit als iets voor jou? Klik dan op de knop hieronder om je aan te melden. Let op: de deadline is 7 juni. Via onderstaande link vind je ook meer info over het precieze programma. Goed om te weten: er is een testbudget beschikbaar voor de deelnemende startups, om onkosten gedeeltelijk te vergoeden.

Meld je hier aan voor een testplek op Mysteryland

 

Website by HOAX Amsterdam