NL / EN
EN

oktober 28, 2022

Ontmoet de voedselondernemers die binnenkort de markt bestormen

Op 15 november zullen drie impactondernemers hun voedselinnovatie testen op ImpactFest. De tests van startups Freggies, Edibles en Farmvent worden door ons begeleid. Door te testen halen de ondernemers cruciale data op waarmee ze hun voedselinnovaties kunnen verbeteren.

Negen van de tien innovaties faalt. Vaak omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dit kost ondernemers een hoop tijd, geld én energie. Dat terwijl snelle en effectieve oplossingen voor een duurzamere en socialere wereld harder nodig zijn dan ooit. Daarom koppelen wij duurzame innovaties aan een real life testlocatie, zoals ImpactFest, en helpen we hen met het opzetten van een succesvolle test.

Wat kun je komen testen en proeven op ImpactFest?

Edibles

Jaarlijks worden in Nederland 3,5 miljard wegwerpbekers gebruikt. Dit aantal loopt op tot 7 miljard als het gaat om eenmalige bekers en voedselverpakkingen wereldwijd. Om nog maar te zwijgen over ander single use tafelgerei zoals rietjes, eetstokjes, borden, kommen, messen, vorken en lepels. Edibles biedt een oplossing die niet in de prullenbak belandt, maar gewoon in je maag. Op ImpactFest testen wat de mensen die de beker drinken en eventueel opeten van het product vinden, en of de beker makkelijk te gebruiken is voor barista’s.

Farmvent

Farmvent maakt het mogelijk om je eigen voedsel te verbouwen in een verticale indoor boerderij. Zo produceer je je eigen verse en gezonde producten voor je bedrijfskeuken, restaurant of winkel. Door het productieproces dichter bij huis te brengen, verminderen ze de voedselkilometers en pakken ze het voedselverspillingsprobleem aan. De ondernemers achter Farmvent testen op ImpactFest de smaak van hun groenten en willen weten hoe er gereageerd wordt op hun nieuwe manier van telen. 

Freggies
Chef Mike is het grote brein achter de snacks van Freggies. Hij is een slagerszoon en voormalig American Football speler, geboren in Nederland en opgegroeid in de Cariben. Daar werd hij vanaf jonge leeftijd al omringd door smaakvol eten. De Caribische keuken staat bekend om haar vele smaaksensaties, maar helaas ook om het gebruik van verzadigd vet, en veel vis en vlees. Chef Mike ging daarom tijdens zijn sportcarrière op zoek naar een gezond dieet en ontdekte dat goed eten het verschil kan maken als atleet. Vanuit zijn behoefte naar gezond en smaakvol eten bedacht hij uiteindelijk Freggies: snacks vol vezels, mineralen en vitaminen. ImpactFest biedt hem de perfecte gelegenheid om zijn creaties te laten proeven door de bezoekers en feedback op te halen.

Website by HOAX Amsterdam