NL / EN
EN

februari 24, 2022

Ondernemers uit Noord-Nederland opgelet: wij zoeken jullie!

Samen met de provincies Groningen, Drenthe en Friesland, biedt Innofest Noord-Nederlandse ondernemers de mogelijkheid om hun prototype te testen op een festival of living lab. Door ondernemers te helpen met het opzetten van een professionele testcase, vergroten wij hun kans op succes in de markt. Dit jaar testen we in Noord-Nederland op het TT festival, Welcome to The Village en Into The Great Wide Open. Caro Jongert en Lot Westerveld van Bureau Bino gaan ons helpen met het vinden van toffe ondernemers die met ons willen testen op deze festivals. We spraken ze over hun plannen voor de komende tijd.

Wie zijn jullie?
Wij kennen elkaar vanuit onze studententijd. In 2016 werden we collega’s bij The Big Building in Groningen, de grootste startup community van Noord-Nederland. In The Big Building hadden we een uniek kijkje in de keuken bij 75 bedrijven, waardoor we heel goed konden observeren wat wel en niet werkte. In die periode zijn we besmet geraakt met het ondernemersvirus door alle innovatieve bedrijven die daar aan het werk waren. Toen het pand werd gesloopt waren we op zoek naar een manier om al die ervaringen in te zetten om andere ondernemers te helpen en zijn wij in 2018 gestart met Bureau Bino. 

Waar komt jullie voorliefde voor innovatie vandaan? 

Door de ambitie die daar vaak mee gepaard gaat. Een ondernemer die zegt: ‘het is wel prima zo’, dat motiveert ons niet. De ambitie van ondernemers die graag willen innoveren is aanstekelijk en daar kunnen wij een vliegwiel voor zijn. Het innovatieve en out-of-the-box denken zit ons allebei in het bloed dus dat is een goede match. 

Wij helpen innovatieve ondernemers met groeien, zowel door directe ondersteuning te geven aan ondernemers als door het ondersteunen van organisaties die startups begeleiden, zoals Founded in Groningen en nu dus ook Innofest. 

Wat gaan jullie doen voor Innofest? 

Wij gaan innovaties scouten voor het TT Festival, Welcome to The Village en Into The Great Wide Open. We zijn op zoek naar ondernemers uit Groningen, Drenthe of Friesland die iets bijdragen aan een betere wereld en het testen op een festival moet een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor de ontwikkeling van hun innovaties. Elke innovatie ZZP’er, MKB’er, student of ondernemer die twijfelt mag ons altijd een berichtje sturen en dan denken we graag mee. Voorwaarde is wel dat er een prototype klaar ligt, zodat je echt kunt gaan testen. #mijwelbellen

Wat is het belang van testen op festivals? 

Testen op een festival is een laagdrempelige manier om informatie op te halen over de werking van je prototype. Op geen enkele andere plek vind je zulke grote mensenstromen in een soort van mini-maatschappij. Het is heel belangrijk om je innovatie zo vroeg mogelijk in het ontwikkelingsproces te testen. Veel ondernemers blijven toch op hun zolderkamertje dingen ontwikkelen die niet zo waardevol zijn. Al vroeg in het proces contact hebben met je klant en de markt om feedback op te halen draagt enorm veel bij aan de schaalbaarheid en het succesvol maken van je onderneming. 

Waar kijken jullie het meest naar uit dit jaar? 

We hopen dat we innovaties weten op te duikelen die nu buiten de scope vallen. We willen onontdekte pareltjes vinden. De afgelopen twee jaar waren de mogelijkheden om prototypes te testen heel beperkt, dus het is echt super dat dat weer kan. We hopen natuurlijk ook dat de startups die we scouten veel waardevolle testresultaten ophalen en succes behalen. Een gefaalde test is ook positief, want je leert er zoveel van. Het mooiste zou zijn dat de de door ons gescoute startups over een paar jaar heel succesvol zijn en zeggen: zonder het testen met Innofest hadden we nooit zo snel deze feedback op kunnen halen.

Heb je vragen of twijfel je over deelname? Stuur een mailtje of bel met Caro (oc.ts1718320693efonn1718320693i@ora1718320693c1718320693, 06-18098499) of Lot (oc.ts1718320693efonn1718320693i@tol1718320693, 06-38359799).

Meld je hier aan voor een testplek op één van de festivals dit jaar!

Website by HOAX Amsterdam