NL / EN
EN

februari 21, 2022

Ronkende motoren en testende ondernemers: het TT Festival gaat door!

Het TT Festival is dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber. En goed nieuws: het festival gaat sowieso door van 18 t/m 26 juni! We spraken met Sander ten Bosch, de man verantwoordelijk voor de gehele organisatie van dit veelzijdige festival in Assen.

De festivals mogen weer doorgaan! Hoe blij zijn jullie met dit nieuws? 

We zijn ontzettend blij! Wel met de kanttekening dat wij ook hopen dat binnenevenementen zonder restricties door kunnen gaan, want de sector is niet compleet zonder deze evenementen. Daarnaast zien wij een aantal uitdagingen. De evenementenbranche heeft twee jaar stilgelegen. Personeel is vertrokken, materiaal ingezet op vaste posten en er is weinig geïnvesteerd in vernieuwing en ontwikkelingen. Dus het zal niet makkelijk zijn om zo’n groot festival onder deze omstandigheden te organiseren. Maar het belangrijkste gevoel dat overheerst is blijdschap. 

Foto: Maurice Vos.

Hoe gaat het met de voorbereidingen? 

De afgelopen tijd was heel spannend. Het is een enorme ontlading nu. Alsof je een marathon loopt en dat er daarna een bak adrenaline vrijkomt. De persconferentie was een rare gewaarwording. Diezelfde dag hadden we met de Raad van Toezicht nog een risicoanalyse gedaan en ‘s avonds was het kader opeens weer heel anders. Naar juni toe kan de situatie rondom corona zo weer veranderen en het beleid is heel grillig. Ik hoop dat het nu wel zo blijft, daar gaan we in onze voorbereidingen in ieder geval van uit.

Waarom stellen jullie de infrastructuur van het TT Festival beschikbaar voor het testen van innovaties? 

We willen graag dat ondernemers innovaties bij ons testen waarmee we verbeteringen kunnen doorvoeren in onze bedrijfsvoering en het festival. Ik hoop ook dat we startups daarmee helpen hun product eerder op de markt te brengen, zodat het voor iedereen beschikbaar is. 

We zijn een binnenstedelijk festival en dat maakt ons anders dan andere festivals. Startups die ons triggeren om te innoveren kunnen we daarom goed gebruiken. Bezoekers nemen bijvoorbeeld zelf eten en drinken mee, waardoor we vreemde afvalstromen hebben. Daarnaast hebben we een kermis en muziekpodia die op groene stroom kunnen draaien omdat de aansluitingen daarvoor in de stad aanwezig zijn. Dat is natuurlijk niet genoeg, dus gebruiken we ook aggregaten. We zijn bezig met waterstof, maar dat werkt nog niet voor 100%. Daarom zijn alle innovaties binnen de thema’s duurzaamheid en energie interessant voor ons festival. Ontwikkelingen op het gebied van crowdmanagement zijn ook relevant. Maar ook tests zoals die van vorig jaar met CASTODIAN – die een sensor voor motorhelmen hebben ontwikkeld om de veiligheid van motorrijders te vergroten – zijn waardevol. 

Wat kunnen we dit jaar verwachten bij TT Festival?

Een prachtig mooi binnenstedelijk evenement, met acht of zelfs negen podiumlocaties, de kermis, side events met motoren en de verbinding met de MotoGP. We bieden een heel gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Ons publiek is veelzijdig, van mensen met rollators tot spelende kinderen. Waar ik het meest naar uitkijk is dat 300.000 man een fantastische tijd gaan hebben. Het geluk van weer kunnen feesten. Daarbij zien we graag een breed palet aan startups die komen testen op het TT Festival. 

Ook met Innofest testen op het TT Festival? 

Ben jij een Noord-Nederlandse ondernemer en wil jij je innovatie met ons testen op het TT Festival van 18 t/m 26 juni? Meld je dan vóór 12 maart aan via onderstaande knop.

Heb je vragen over het testen of twijfel je over deelname? Neem dan contact op met Caro (oc.ts1713565323efonn1713565323i@ora1713565323c1713565323) of Lot (oc.ts1713565323efonn1713565323i@tol1713565323).

Meld je hier aan

Website by HOAX Amsterdam