NL / EN
EN

februari 1, 2022

Lancering van de Festival Experimentation Guide

Aranka Dijkstra en Marije Boonstra van Inno-Quarter presenteerden hun Festival Experimentation Guide op Eurosonic Noorderslag tijdens het Innofest panel ‘The Next Festival: 4 Innovations to Lead The Change!’

De Festival Experimentation Guide is een praktische gids voor duurzame innovators over het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van experimenten op festivals. De gids omvat een heleboel inspirerende praktijkvoorbeelden, onder andere van onze Innofest collega’s Linda Vermaat en Christiaan Glerum.

Nieuwsgierig naar de gids? Via deze website kun je hem online inzien, downloaden of een hard copy bestellen.

Als tijdelijke minisamenlevingen zijn festivals geweldige plekken om te experimenteren met duurzame innovaties. Wil je weten hoe je zelf experimenten op festivals kunt ontwerpen, uitvoeren en evalueren? Dan is deze gids zeker iets voor jou!

Testen, testen, testen

Veel innovaties mislukken. Vaak omdat een prototype niet voldoende wordt getest voordat het op de markt wordt gebracht. Om innovatieprocessen te versnellen en beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden en beperkingen van duurzame ideeën, moeten we onze aannames vaker en eerder valideren.

In 2017 hebben daarom meer dan 20 Europese partners de handen ineengeslagen om start-ups te faciliteren met Europese festivals als plekken om te experimenteren in het Interreg North Sea Region-project Inno-Quarter. Festivals zijn geweldige speelplaatsen voor duurzame experimenten, omdat ze als tijdelijke minisamenlevingen veel overeenkomsten hebben met de echte wereld. De Festival Experimentation Guide is een uitgebreide verzameling van praktijkervaringen en is ontwikkeld door de NHL Stenden Hogeschool.

Met deze gids bieden Aranka en Marije duurzame innovators, start-ups, incubators, festivalorganisatoren, onderzoekers, studenten, overheidsvertegenwoordigers en iedereen die wil bijdragen aan duurzame innovatie, inzicht in en praktische handvatten voor hoe festivals kunnen worden ingezet als plekken voor duurzaam experimenteren.

Testen met Innofest?
Er zijn weer veel testmogelijkheden dit jaar! Zo zijn we te vinden op Bevrijdingsfestival Utrecht, Bevrijdingsfestival Overijssel, Oerol, TT festival, Welcome to the Village & Into The Great Wide Open. Wil jij op één van deze plekken met ons testen? Meld je dan snel aan via onderstaande knop. Als de fysieke festivals door corona niet door kunnen gaan, organiseren wij (digitale) alternatieven.

Meld je hier aan

Website by HOAX Amsterdam