NL / EN
EN

januari 14, 2022

Zelfs tijdens een online festival testen ESNS en Innofest innovaties in de offline wereld

ESNS en Innofest hebben een lange gezamenlijke geschiedenis. Innofest test al enkele jaren innovaties van duurzame ondernemers op het festival en de conferentie. Zo ook dit jaar, ook al vindt het festival dit jaar online plaats. Dit jaar testen de ondernemers daarom niet met de bezoekers, maar met de crew en panelleden. Behalve de online game van You Will Be Hacked, die kun je hier alvast uitproberen.

Waarom testen?

Negen van de tien innovaties faalt. Vaak omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dit is een verspilling van tijd, geld en moeite. Er is meer dan ooit behoefte aan snelle en doeltreffende oplossingen voor een duurzamere en socialere wereld. Het is daarom belangrijk dat deze oplossingen succesvol op de markt komen. Innofest helpt ondernemers hierbij deze stap naar de markt wel succesvol te maken. Wij begeleiden deze partijen bij het vormgeven van een succesvolle test en de koppeling aan een passende testlocatie, zoals ESNS.

De tests op ESNS

Deze ondernemers testen van woensdag t/m vrijdag (19 – 21 januari) in de Oosterpoort in Groningen:

Cuppa: Cuppa heeft een herbruikbare beker ontworpen, waar statiegeld op zit. Ook bevat de beker een chip om bij te houden wanneer de beker in gebruik is en teruggebracht wordt naar de verzamelbak. Cuppa wil het publiek bewuster maken van de impact van ons  consumptiegedrag en bieden no-nonsense oplossingen die iedereen kan gebruiken. Bij ESNS testen ze of mensen ervoor open staan hun statiegeldsysteem te gebruiken.

E-motion chair: Deze stoel heeft als doel bewegingen te herkennen die zorgverleners helpen om tijdig zorg te verlenen aan cliënten. Slimme sensoren herkennen ongemak, stress en andere factoren die kunnen wijzen op een behoefte aan hulp. Zodra de stoel deze signalen opvangt, krijgen zorgverleners een melding op hun telefoon. De ondernemers willen weten of de stoel werkt zoals het zou moeten.

MUTE: MUTE is een softwareapplicatie die unieke playlists maakt met bestaande en nieuwe muziek. Door kennis uit de zorg en de toepassing van muziek met elkaar te verbinden, kunnen ze emoties beter begrijpen en de impact op mensen beter volgen. Het geeft inzicht in de impact van muziek op de luisteraar op basis van de playlist die past bij de gewenste emotie van de luisteraar. De playlists kunnen daarom ook gebruikt worden als medisch hulpmiddel. De ondernemers onderzoeken tijdens ESNS wat voor impact de innovatie heeft op de mensen die het gebruiken.

You Will Be Hacked: Het is niet de vraag óf je ooit gehackt gaat worden, maar wanneer. De makers van You Will Be Hacked dagen je uit om uit je comfortzone te stappen en in de huid te kruipen van de bad guy. Speel dit spel en kijk of je het in je hebt om de volledige controle over te nemen en het systeem volledig uit te schakelen. Klik hier om het spel uit te proberen.

2MenSolutions: Slechte luchtkwaliteit kan je gezondheid en concentratievermogen aantasten. De luchtkwaliteit in kantoorgebouwen is niet met het blote oog vast te stellen en wordt daarom vaak niet goed in de gaten gehouden. Schade kan worden voorkomen door de luchtkwaliteit vast te leggen en kooldioxide te meten, waarmee een veiligere en gezondere omgeving wordt gecreëerd.

2MenSolutions monitort mensen in een bepaalde ruimte gedurende een bepaalde periode zodat patronen en trends herkend worden. Tijdens ESNS testen zij of hun systeem bruikbaar is en accuraat werkt.

Wil je meer informatie? Bezoek de Innofest x ESNS pagina.

Website by HOAX Amsterdam