NL / EN
EN

november 10, 2021

Deze ondernemers testen dit weekend hun innovaties in Utrecht

Vanaf vrijdag 12 november gaan we voor het eerst testen in Utrecht! We doen dit op twee locaties: muziek- en cultuurfestival Le Guess Who? en culturele ontmoetingsplek Berlijnplein in Leidsche Rijn. 

Zeven impact ondernemers krijgen de kans om op deze twee plekken hun innovatie te testen. Hoe ze dat doen? Dat lees je hier!

De ondernemers testen hun prototype tijdens de opening van de Stadstuin op het Berlijnplein en tijdens het Le Guess Who? festival. Op deze manier halen ze cruciale data op waarmee ze hun innovatie kunnen verbeteren en vergroten ze hun kans op succes.

Wil jij de ondernemers helpen met het valideren van hun prototype? Kom dan langs! Je kunt kennismaken met hun product of dienst, maar ook zelf proefkonijn zijn. 

Wie gaan er testen?

Op het Berlijnplein testen we met de volgende vier startups: 

ZigZagSolar – Zonnepanelen met ontwerpmogelijkheden

We weten allemaal dat zonnepanelen duurzaam zijn en dat we er vroeg of laat allemaal aan moeten beginnen. Maar dat ze meestal niet erg mooi zijn, kunnen we ook niet ontkennen. ZigZagSolar maakt zonnepanelen met ongekende ontwerpmogelijkheden. 

Hun zonnepanelen zijn verborgen, richting de zon, en ze bevatten reflectiepanelen gericht naar de omgeving, die je kan decoreren. Je kunt ze dus zo mooi maken als je zelf wil. Ook niet onbelangrijk: deze zonnepanelen hebben een hoog rendement, waardoor de terugverdientijd verkort wordt.  

Blue Millies – Duurzaam en betaalbaar wonen voor iedereen

Onze samenleving worstelt met complexe uitdagingen als het gaan om betaalbaar wonen. Onzekerheid over je woonplek raakt je mentaal, maar ook fysiek. Daarom wil Blue Millies iedereen de kans bieden om een duurzame, betaalbare en toekomstbestendige plek voor zichzelf te bezitten. Blue Millies test hoe gemeentelijke beslissers aankijken tegen de realisatie hun duurzame en sociale wijken. 

4 OMID – Vernieuwing en verduurzaming van de bouwsector

De bouwsector is jaarlijks verantwoordelijk voor ongeveer 50% van de grondstofwinning, voor 40% van het vaste afval en voor 39% van de CO2-uitstoot, wereldwijd! In de toekomst willen we nóg meer bouwen, terwijl onze bouwsector een van de minst productieve, bron efficiënte en milieuvriendelijke sectors is. 4 OMID wil hier zo snel mogelijk iets aan doen. Hun oplossingen verminderen naast al het bovenstaande, ook de genderongelijkheid binnen de sector. Goed voor het milieu én de mens dus.

4 OMID introduceert haar eerste Circular³ Pyramid and Circular³ Pentagonal Canopy tijdens dit festival. Ze zijn op zoek naar mensen waarmee ze hun visie kunnen delen en samenwerken om hun technologie naar de markt te brengen.

Onze Markt – Eerlijk voedsel naar de supermarkt

Onze Markt brengt samen met jou eerlijk voedsel naar de supermarkt. Dit klinkt vaag, maar is eigenlijk heel simpel: aan de hand van vragenlijsten vragen ze jou, de consument, wat je echt belangrijk vindt. Is dat een eerlijke prijs voor de boer? Of juist lokale productie? Op een geheel democratische manier wordt zo besloten welk product er in de schappen komt. 

Onze Markt heeft jouw feedback hard nodig. Alleen zo kunnen ze bepalen hoe ze hun verhaal het beste vertellen.

De test van Onze Markt wordt mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA.

Bij Le Guess Who? zijn drie startups te vinden die met ons gaan testen: 

AeroCount – Een schone lucht voor een betere gezondheid

Locatie: Tivoli

Wist jij dat het inademen van buitenlucht – door haar fijnstofwaarden – gemiddeld gelijk staat aan het roken van 2 pakjes sigaretten per week? Op dit moment leeft een Nederlander gemiddeld zelfs 12 maanden korter door blootstelling aan fijnstof. Dit zijn schrikbarende cijfers en dit moet absoluut anders! AeroCount plaatst fijnstofmeters waarmee werk- en leefomgeving worden gemonitord. Hiermee creëren ze bewustzijn rondom de risico’s van luchtvervuiling, om zo de negatieve gezondheidseffecten als gevolg hiervan te verminderen.

WAUW Closet – Vergroening van je kledingkast

Locatie: VechtclubXL

Waarom kopen als je ook kan lenen? WAUW Closet is een kledinglease-platform voor vrouwen die houden van kleding en afwisseling, maar ook geven om het milieu. Als lid heb je toegang tot een gigantische kledingkast vol met designer kleding, accessoires en meer. 

Zo vergroen je je kledingkast, zonder dat je hoeft in te leveren op outfits. WAUW Closet wil weten hoe vrouwen staan tegenover het huren van kleding voor dagelijks gebruik om op die manier de kledingindustrie duurzamer te maken. Wil jij hun kleding eens uitproberen? Je vindt ze bij VechtclubXL. 

BAMBOOXL – Milieuvriendelijk alternatief voor hardhout

Locatie: Tivoli

De bouwsector is een grote vervuiler en loopt tegen flinke uitdagingen aan als het gaat om haar impact op het milieu. BAMBOOXL doet verkennend onderzoek om te kijken of bamboe dé eigenschappen heeft om een duurzaam alternatief voor houtbouw te zijn. Het is namelijk CO2 negatief als het geproduceerd wordt in Nederland. Ook zijn het dunnere materialen die minder volume creëren; dit heeft een positief effect op de transport. Tijdens Le Guess Who? worden hun materialen gebruikt voor sommige onderdelen van het festival en gaan we zien of het tegen een stootje kan!

Website by HOAX Amsterdam