NL / EN
EN

september 5, 2021

Ondertussen op Stortemelk…

Even een kleine update vanaf Vlieland, waar vier startups dit weekend hun duurzame innovatie testen op kampeerterrein Stortemelk. We begonnen het testweekend afgelopen vrijdag met Drone Delivery Services. Deze startup heeft een nieuwe manier van pakketbezorging getest, hun drone kan pakketjes tot wel 5kg bezorgen. DDS wilde vooral weten welke voorkeuren de Vlielander ondernemers en bewoners hebben, zodat ze de machine-mens interactie goed en veilig kunnen regelen. Op die manier kunnen ze gezamenlijk verder werken aan een snelle, betrouwbare en veilige levering van essentiële producten naar het eiland.

Door de bewolking op vrijdag en zaterdagochtend had de mobiele zonnebrand dispenser met contactloos betaalsysteem van Smeerkees het in eerste instantie niet zo druk, maar gelukkig brak zaterdagmiddag ook op Vlieland de zon door. De makers hebben veel feedback ontvangen over de duidelijkheid van hun concept. Gebruikers hadden bijvoorbeeld niet gelijk door hoe de dispenser werkte en waren erg benieuwd naar de ingrediënten en de factor van de zonnebrand. Al deze testresultaten zullen door de startup gebruikt worden om mee naar een investeerder te stappen. 

Ook Natuerhúske is blij met de testresultaten tot nu toe. In dit natuurvriendelijke toilethuisje kun je legaal wildplassen (en poepen ;)) .Ontwerper Nynke-Rixt: ‘We hebben nu al heel veel nieuwe informatie verzameld. Zo kwamen we erachter dat de deur ‘s avonds goed vergrendeld moet kunnen worden omdat deze anders open waait. Ook moeten we duidelijker communiceren dat men het wc-papier gewoon in het toilet kan gooien.’

Wist jij dat meer dan de helft van de mensen ouder dan 75 jaar zich eenzaam voelt? Om deze eenzaamheid tegen te gaan, is SJEU ontwikkeld. Een spel dat jongeren en ouderen weer met elkaar verbindt. Het spel bestaat uit zes verschillende categorieën, waaronder speeddaten en leugendetector. Zo leren de deelnemers elkaar nog beter kennen!Monica van SJEU: ‘Het testen op Stortemelk is super nuttig, we krijgen allerlei praktische tips van de spelers en ze komen met originele nieuwe ideeën voor het spel.’

Website by HOAX Amsterdam