NL / EN
EN

september 2, 2021

Duurzame innovaties op camping Stortemelk

Innofest helpt ondernemers met het verkrijgen van bewijslast door prototypes te testen op festivals. Maar helaas: er vielen deze zomer flink wat festivals in het water. Gelukkig was camping Stortemelk, net als vorige jaar, zo vrij om te dienen als alternatief living lab. Maar liefst vijf ondernemers testen dit weekend (3 – 5 september) hun duurzame of sociale innovatie op het campingterrein. Zo vergroten de ondernemers hun kans op succes in de markt én versterken ze de impact.

Wie gaan er testen?

SJEU 

Wist jij dat meer dan de helft van de mensen ouder dan 75 jaar zich eenzaam voelt? Daarom brengt het bordspel SJEU ouderen en jongeren dichter bij elkaar. Tijdens het spelen worden meerdere categorieën gespeeld, die allemaal op verschillende wijze bijdragen aan meer verbinding. Wie daag jij uit voor een potje SJEU?

Natuerhúske

We mogen onze behoefte officieel niet doen in de bosjes, maar als je moet, dan moet je. Daarom is het Natuerhúske ontwikkeld. Deze toiletunit functioneert zonder water, stroom en riolering, terwijl er geen chemicaliën nodig zijn. Door slimme beluchting in het ontwerp, kunnen de vloeibare en vaste ontlasting op een natuurlijke manier verdrogen in een compostbak onder het toilet. Het effect is een reukloze compost. Prettig voor je neus én voor de natuur. 

Drone Delivery Services

Ben jij een ondernemer en moeten jouw goederen snel vervoerd worden? Ga dan in gesprek met Drone Delivery Services. In de toekomst willen zij goederen zo snel mogelijk, onbemand door de lucht vervoeren. Geen bestelbusjes die vast staan in de file of vertraging door autopech: jouw producten verplaatsen zich rechtstreeks van A naar B. Drone Delivery Services houdt een presentatie over hun dienst in de bibliotheek van Vlieland.

Smeerkast 

Deze innovatie blijft liever nog even geheim, om zo de beste feedback op te halen. Dus voor wie dit weekend op Vlieland is: de kans is groot dat je ‘m nog tegenkomt! Smeerkast is ontwikkeld door studenten aan de Avans Hogeschool en de test is mede mogelijk gemaakt door Innofestpartner Regieorgaan SIA.

bluemethane

Hydro-elektriciteit (elektriciteit opgewekt uit water) stoot tot wel 1 miljard ton aan broeikasgassen uit per jaar, methaan is hier één van. Methaan is een grote boosdoener als het gaat om opwarming van de aarde, het is zelfs dertig keer zo krachtig als CO2. bluemethane heeft technologieën ontwikkeld die methaan uit het water haalt en het opvangt. Hierdoor genereren we extra energie uit al bestaande infrastructuren én beschermen we onze aarde.

Ben jij dit weekend op Vlieland? Kijk op deze pagina waar de ondernemers te vinden zijn en kom langs!

Website by HOAX Amsterdam