NL / EN
EN

juli 29, 2021

Van wetenschappelijk speelgoedpakket tot innovatieve champignonchips

Zomerparkfeest wordt dit jaar voor het eerst omgetoverd tot living lab! Op 27 en 28 augustus testen zes impact ondernemers uit de provincie Limburg hun prototype op zo’n duizenden zomergasten vanuit heel Nederland. De aanmeldingen zijn inmiddels gesloten en samen met Ondernemend Venlo, LIOF, de coöperatieve Rabobank en Zomerparkfeest stellen wij met trots alvast de zes geselecteerde ondernemers aan jullie voor.

Flui.Go Kit:

Een wetenschappelijk speelgoedpakket met als doel de doeltreffendheid van STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde) op lagere en middelbare scholen te verbeteren.

Kouwe Soepen:

Kouwe Soepen maakt van reststromen groente en fruit drie smaken Kouwe Soepen. Ze creëren daarmee een toekomst voor kneusjes die toch nog tot lekkere producten worden omgezet.

Bitez:

Een lekker en gezond alternatief voor conventionele aardappelchips. Bitez bestaat uit duurzaam en lokaal gekweekte champignon-reststromen die vanwege hun vreemde vormen normaal niet als voedsel worden gebruikt.

ECO Wheat:

ECO Wheat ontwikkelt producten uit tarwestro pulp. Tarwestro producten breken volledig af en dragen bij aan CO2 reductie. Hiermee zorgen ze voor plastic reductie én het upcyclen van agrarisch restafval.

Carelyn:

CareLyn wil iedereen ervan bewust maken hoe belangrijk het is de huid goed te beschermen tegen de zon. Met hun zonnebrandcrème dispensers wordt smeren bijna net zo vanzelfsprekend als handen wassen. Wie smeert, doneert ook nog eens aan het goede doel KWF.

City Water – Join the Pipe:

Join the Pipe biedt een duurzaam alternatief voor single-use plastic waterflesjes. Dit doen ze door hervulbare en gepersonaliseerde waterflessen aan te bieden die voorzien zijn van een QR-code, en water tappunten die voorzien zijn van een QR-reader. Met de verkoop van de flessen en tappunten worden schoon drinkwater -en plastic opruimacties opgezet in Afrika.

Kom langs!

Zomerparkfeest is gratis toegankelijk, dus wat let je? Zie hier de volledige line-up. We zien je graag daar.

Website by HOAX Amsterdam