NL / EN
EN

juli 1, 2021

Innofest schaalt op door samenwerking met de Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht kent subsidie toe aan Innofest voor het ‘ValidatieLab Utrecht’. Daarmee komt een samenwerking tot stand dat als doel heeft het stimuleren van duurzame innovatie in de regio Utrecht. 

Innofest aan de slag in het Utrechtse ecosysteem

In de komende twee jaar gaat het ValidatieLab het Utrechtse ecosysteem voor start- en scale-ups die zich richten op het thema ‘gezond gebouwde omgeving en energietransitie’ versterken. Om dit voor elkaar te krijgen, zet Innofest haar expertise in op het gebied van het testen van innovatieve prototypes en het begeleiden van ondernemers. 

Maar dat is niet het enige! In Utrecht werken we met ‘challenges’. Organisaties die binnen de sectoren energie en bouw actief zijn, dienen vraagstukken in waar ze tegenaan lopen of niet uitkomen. De best passende start- of scale-ups worden geselecteerd, doen mee aan het programma en inspireren de organisaties om tot oplossingen te komen. Tegelijkertijd biedt dit ondernemers kansen om in contact te komen met potentiële afnemers. Win-win dus.  

Op zoek naar partners

Sinds de oprichting in 2016 heeft Innofest al meer dan 200 testcases begeleid met de Innofest testmethode op festivals en living labs in Noord-Nederland. Door samen te werken met Gemeente Utrecht schaalt Innofest nu op naar de rest van Nederland. Zo kan ook de slagingskans van start- en scale-ups in de regio Utrecht vergroot worden. 

Om deze grote ambitie te kunnen vervullen, zijn we op zoek naar partners. Wil jij deze ondernemers helpen om impact te maken of met de uitdagingen van jouw organisatie aan de slag te gaan? Sluit je dan als sponsor of challenge owner aan bij het Innofest ValidatieLab. Onder andere Bevrijdingsfestival Utrecht en de Maaltuin gingen je al voor. Meer informatie vind je hier.

Website by HOAX Amsterdam