NL / EN
EN

mei 28, 2021

Kitchen Republic is officieel partner van Innofest

Wij zijn trots om aan te kondigen dat Kitchen Republic officieel onze partner is geworden. Daarmee treden ze ook toe tot de jury van Innofest Test Teevee op Oerol.

Emma Veerhuis richtte samen met Bart-Jan Veldhuizen Kitchen Republic op in 2015. Daarmee waren zij de allereerste ‘incubator deelkeuken’ in Europa. In het kader van onze nieuwe partnership stelden we Emma een paar vragen zodat ook jullie ze beter leren kennen.

Wat doet Kitchen Republic?
Kitchen Republic is dé plek voor startende en groeiende food concepten.
Vanaf de oprichting zijn we er voor de groei en de dromen van de food ondernemer die een positieve impact heeft. De basis is de deelkeuken. We hebben 2 grote locaties in Amsterdam van 2000m2 met allerlei apparatuur, grote vriezers, opslag en noem maar op. Als food ondernemer kun je bij ons een abonnement op keukenruimte nemen zodat je je eigen plekje hebt om je innovatieve ideeën uit te serveren en op de proef te stellen.

Op welke manier helpt Kitchen Republic food startups?
Als je als food startup wilt beginnen is het erg duur om alle apparatuur die je nodig hebt aan te schaffen of te huren. Ook zit je vaak aan een jarencontract vast wat betreft huur van locaties. Wij bieden een goedkoper en flexibeler alternatief aan om deze ondernemende geesten en dus innovatie te stimuleren.

Maar dat is niet alles. Onze members vormen inmiddels een sterke community die onderling veel van elkaar leren. Je kan bij ons ook member worden zonder dat je een plek huurt. Dat betekent dat ondernemers vanuit het hele land bij ons samenkomen en mee kunnen doen aan allerlei activiteiten die op de jaarplanning staan. Denk aan netwerkborrels en ‘meet the buyer’ workshops. Tenslotte, verbinden we de ondernemers ook met ons netwerk van experts die ze van waardevolle informatie kunnen voorzien.

Waar ben je trots op als je naar Kitchen Republic kijkt?

Ik ben trots op hoe onze members en wij als collectief bijdragen aan de verandering op grote schaal van de Nederlandse voedselindustrie, en misschien zelfs wel van de wereldwijde voedselindustrie!

Grote innovaties komen niet meer uit corporates maar van onderaf. Kijk maar naar voorbeelden als de Vegetarische slager en Magioni Pizza. Ze zijn heel klein begonnen, maar wel met een hele ondernemende mindset. Ik hoop dat we met Kitchen Republic een broedplaats zijn voor dat soort innovaties met impact op grote schaal.

Waarom zijn jullie partner geworden van Innofest voor project Innofest Test Teevee?

Kitchen Republic en Innofest liggen qua DNA heel dicht bij elkaar. We zijn beiden gericht op het laten vliegen van de ondernemer die een bijdrage levert aan een duurzamere wereld.

Ondernemers kunnen geweldige ideeën hebben en daar soms aan vastklampen. Logisch, want het is hun ‘kindje’. Maar ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om je aannames te testen. Het is een van de meest waardevolle dingen om altijd te blijven praten met de buitenwereld en open te staan voor feedback van buitenaf om je producten nog beter te maken en te laten aansluiten op de consumentenbehoeften.

Hoe vind je het om nu ook jurylid te zijn voor Innofest Test Teevee?

Ik kijk heel erg uit naar het moment van jureren. Ik vind het altijd waanzinnig interessant om nieuwe ondernemers te leren kennen. Ik ben vooral geïnteresseerd in de manier waarop de ondernemers de markt denken te gaan veroveren en of ze hier een spannend plan voor hebben liggen.

Voor de ondernemers die meedoen hebben we ook leuke extra’s op het ‘menu’ gezet. Zo krijgen ze een gratis Consulting Sessie van 3 uur en mogen ze deelnemen aan 1 activiteit van de community planning van Kitchen Republic. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Meet the Buyer’ sessie waarin ze hun food idee kunnen pitchen bij een grote retailer.

Website by HOAX Amsterdam