NL / EN
EN

februari 23, 2021

Testen op TT festival: hoe ziet dat er dit jaar uit?

TT Festival: dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber! Een festival gelieerd aan de motorsport, maar nog zoveel meer. Het TT Festival gaat in 2021 sowieso door en bereidt daarvoor een aantal scenario’s voor. Of je nu een innovatieve oplossing hebt voor crowdmanagement, schone energie of voedsel, bij het TT Festival ben je zeker van een testplek. Hoe dat eruitziet? Dat vroegen we aan Sander ten Bosch, de man verantwoordelijk voor de gehele organisatie van het festival.

Foto @Maurice Vos.

“Het gekke is dat ondanks het feit dat we ons middenin een pandemie bevinden, er qua testmogelijkheden op TT Festival dit jaar juist veel mogelijk is!”

Hoe gaan de voorbereidingen in deze bijzondere tijden?

“In de uitvoering hebben we vier scenario’s uitgewerkt, afhankelijk van de situatie. TT Festival gaat dus altijd door.” Zegt directeur Sander ten Bosch vol goede moed. “Een fysieke variant waarbij we in het centrum met z’n allen in de buitenlucht kunnen dansen, zie ik helaas steeds verder bij me weglopen, maar daarvoor in de plaats hebben we scenario twee: in dat geval werken we met gecontroleerde toegang en zitplaatsen. Dan kunnen we op elk van de 3 locaties 5000 man ontvangen. Bij scenario drie verspreiden we het festival over een deel van Drenthe, en kunnen we op 9 verschillende locaties tot zo’n 300 man per locatie ontvangen. Scenario vier is een grotendeels online festival.”

Ook dit jaar stellen jullie je festival beschikbaar voor innovatieve ondernemers. Welke mogelijkheden zijn er wanneer er wel wordt besloten dat jullie volledig online gaan?

“Alle scenario’s brengen weer andere mogelijkheden met zich mee. Wanneer er op 9 locaties een festival georganiseerd wordt, dan kan er op al deze locaties bijvoorbeeld getest worden met groene stroomaansluitingen. Maar ook in de online versie bouwen we nog steeds een theater op, waar we opnames gaan maken, alleen dan zonder publiek. Omdat het festival in een stad plaatsvindt kunnen we heel goed een geschikte testlocatie vinden. In scenario 1 t/m 3 is er daarnaast in het centrum van de stad 9 dagen lang een kermis te vinden, die ondernemers kunnen gebruiken als testomgeving.

Afhankelijk van welke innovatie je test, kunnen we je op een rustige, drukke of backstage locatie plaatsen. Aangezien wij binnenstedelijk zijn, hebben wij het geluk dat we gemakkelijk diverse testplekken kunnen creëren.

In elk scenario blijft TT Festival binnenstedelijk dus hebben we genoeg ruimte om een geschikte testplek te creëren. Afhankelijk van welke innovatie je test, kunnen we je op een rustige, iets drukkere of backstage-locatie plaatsen!

TT Festival is geïnteresseerd in ondernemers die zich bezighouden met een breed scala aan ondernemers. Van digitalisering tot voedsel en van crowdmanagement tot schone energie. Welke uitdagingen heeft TT Festival op het gebied van digitalisering?

“Digitalisering komt bij ons terug op het gebied van crowdmanagement, bijvoorbeeld, hoe zorg je dat er niet meer mensen op één locatie zijn dan mag. Maar digitaliseren kan ook zijn: hoe kan je het publiek bewegen om online leuk mee te doen. Daar zitten heel veel mogelijkheden.”

“We zijn een heel divers festival. Dus van klein tot groot, wat je ook wil testen, kan ook in een online variant gewoon bij ons getest worden.”

En op het gebied van energie?

“In alle scenario’s willen we duurzaam omgaan met energie. We willen minder gebruik maken van dieselaggregaten en we zijn al langer bezig met grote accupakketten. De ontwikkelingen op dat gebied gaan snel, dus zijn we heel benieuwd wat de laatste innovaties zijn. Doordat we zo’n divers festival zijn, hebben we op verschillende plekken verschillende stroomvragen. Dus van klein tot groot, wat je wil testen kan gewoon bij ons getest worden.” 

Wil jij testen op TT Festival? Meld je dan voor 18 maart a.s. aan!

Website by HOAX Amsterdam