NL / EN
EN

februari 9, 2021

Hbo’ers opgelet! Test jouw innovatie op een festival of living lab

Ben jij een onderzoeker of lector aan een hogeschool in Nederland en wil je jouw ideeën testen? Op donderdag 15 april organiseren Regieorgaan SIA en Innofest van 13.00 tot 17.00 uur een pitchmiddag in Utrecht. Doe mee en maak kans op een financiering tot € 10.000 en een door een innovatie- expert begeleide test op een festival of living lab in 2021.

Nederlandse hogescholen doen ontzettend veel en goed onderzoek. Onderzoek dat bijdraagt aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de wereld vooruit kan helpen. Samen met Regieorgaan SIA stimuleert Innofest praktijkgericht onderzoek en ondernemerschap aan hogescholen. En ook in 2021 werken Regieorgaan SIA en Innofest weer samen om vier ondernemende onderzoekers van hogescholen te ondersteunen op hun weg naar het maken van echte impact.

Vroegtijdig testen in de praktijk brengt belangrijke innovatieve oplossingen sneller op de markt.
Festivals in 2021? Juist. Ook als deze niet doorgaan kijkt Regieorgaan SIA samen met Innofest naar oplossingen om jou alsnog een prototype te laten testen. Negen van de tien innovaties faalt. Vaak omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dit kost ondernemers veel tijd, geld én energie. Innofest helpt ondernemers om deze stap naar de markt wel succesvol te maken. Dit doen ze door ondernemers te helpen met het vormgeven van een succesvolle test en ze vervolgens te koppelen aan een passende testlocatie.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Wil je kans maken op een van de testplekken op een festival of living lab en tot maximaal € 10.000 financiële ondersteuning krijgen van Regieorgaan SIA, meld je dan uiterlijk om 14.00 uur op 8 april a.s. aan. Op basis van de aanmeldingen maken Regieorgaan SIA en Innofest een voorselectie voor de pitchmiddag op 15 april 2021. Hier kan je je project verder toelichten. Een commissie jury beoordeelt wie deze zomer gaan testen op één van de festivals.

De jury kijkt hierbij naar de volgende criteria:

  • Het festival/living lab is een logische proeftuin en biedt een toegevoegde waarde voor het project.
  • Het project is innovatief en koppelt kennis van de hogeschool aan ondernemerschap.
  • Het project draagt bij aan een duurzamere en socialere wereld.
  • Het project heeft een overtuigend verhaal dat het team goed weet over te brengen.

Ticked al the boxes? 

Deze cases gingen je voor
Hieronder een greep uit de innovaties die je voorgingen:

FemAlert

Hogeschool van Amsterdam

Hoe maak je uitgaan veiliger met een platform? In de zomer van 2020 onderzocht FemAlert de behoefte van de doelgroep.

53% van alle vrouwen in Nederland heeft wel eens last van (seksuele) intimidatie, discriminatie of geweldsincidenten in het uitgaansleven. De oprichters testten hun aannames door met mensen op het terras van de Paradigm Biergarten in gesprek te gaan. De resultaten gebruiken ze om aan het eind van het jaar daadwerkelijk een platform te bouwen. Lees hier meer over FemAlert.

Cook3r

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Dat het werkt om ouderen of mensen met een beperking zoveel mogelijk eigen regie te geven, is algemeen bekend. De Cook3r is hierop ingesteld en geeft tijdens het koken aanwijzingen om de kookervaring te versoepelen. Op Kampeerterrein Stortemelk kookten 35 campinggasten met de Cook3r. Waardevolle resultaten zorgden voor een nieuw design voordat deze getest wordt met demente ouderen. Lees hier meer over Cook3r.

Semilla Sanitation Hub

HAS Hogeschool

De Semilla Sanitation Hub staat voor volledig circulaire sanitatietechnologie, ontwikkeld voor de humanitaire sector. Tijdens Eurosonic Noorderslag, DGTL en Into The Great Wide Open is getest of en hoe snel urine van festivalbezoekers kan worden omgezet tot schoon drinkwater en kunstmest. Op dit moment breidt Semilla uit naar Kenia en Jordanië. Lees hier meer over Semilla. 

Meer informatie? Download de flyer hier of neem contact op met:

Marianne Kroon
Communicatieadviseur Regieorgaan SIA
ln.ai1721062603s-naa1721062603groei1721062603ger@n1721062603oork.1721062603ennai1721062603ram1721062603
+31 (0) 6 51 31 89 77

Christiaan Glerum
Innovation Lead Innofest
oc.ts1721062603efonn1721062603i@sir1721062603hc1721062603
+31 (0) 6 15 02 43 10

Website by HOAX Amsterdam