NL / EN
EN

januari 12, 2021

Nieuwsbrief: Innofest trapt jubileumjaar 2021 af met digitale editie ESNS en lancering whitepaper

In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over de bijdrage van Innofest aan de digitale editie van Eurosonic Noorderslag (13 t/m 16 januari). Ook staan we stil bij de viering van ons vijfjarig bestaan. Aangezien we nog steeds in een tijd van lockdowns en huidhonger leven, kunnen we dit niet doen op de manier die we het liefste zouden willen. Toch laten we het zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarover straks meer.

ESNS 2021: innovatietests en toekomstgerichte panelsessies
Normaal gesproken trekt de fine fleur van de Europese festivalindustrie in de tweede week van januari naar het mooie Groningen voor het showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS). Maar ja, corona. Gelukkig zijn noorderlingen doorgaans niet voor één gat te vangen, en is er dit jaar een digitale editie. Met net als in het ‘oude normaal’ concerten, een conferentie én innovatietests. Linda werd onlangs door ondernemersplatform MT/Sprout geïnterviewd over de bijdrage van Innofest aan ESNS 2021.

Innovatietests
Namens Innofest gaan deze week een drietal startups hun innovatie testen. Zo halen ze de bewijslast op om hun product of dienst nóg beter te maken. Het gaat om de volgende drie startups:

LeaseShirt – Crewkleding tegen textielverspilling
Crewshirts belanden na een festival of evenement vaak achter in de kast. Zonde én onnodige textielverspilling, vonden de ondernemers achter LeaseShirt. Daarom ontwierpen zij als duurzaam alternatief: een service die evenementen de kans biedt om universele crewkleding te leasen in plaats van steeds opnieuw te laten maken. Tijdens ESNS draagt de crew achter de (online) schermen een speciaal ontworpen crewshirt. De ondernemers hopen zo feedback te krijgen over het draagcomfort én testen welk soort design het beste aansluit bij de doelgroep. Het is de tweede test van LeaseShirt met Innofest: in de zomer was de startup er ook bij in de Biergarten van Paradigm.  

Dropper – De slimme fietskoerier
De Groningense startup Dropper biedt op een duurzame manier totale ontzorging op het gebied van bezorging. De slimme fietskoeriers maken last-mile delivery makkelijk, of het nu om e-commerce, restaurantbezorgingen of particuliere pakketjes gaat. Voor de crewleden van ESNS gaan ze van 13 t/m 16 januari allerhande bezorgingen doen. De startup monitort deze ritten en verzamelt zo waardevolle feedback over de uitdagingen die hierbij komen kijken.

Goodr – Gratis doneren door online te zijn
Geld doneren simpel maken, dat is de missie van Goodr. Deze Drentse startup zorgt er met haar tool voor dat een deel van de advertentie-inkomsten van je internetgebruik naar een door jou gekozen tool gaan. Van 13 t/m 16 januari testen de ondernemers onder de crew en het online publiek van ESNS of hun installatieflow nu echt zo lekker ‘flowt’ als ze hopen.

Wil jij meedoen aan de innovatietest van Goodr? Dat kan!
Voeg hiervoor de Goodr-tool in een paar simpele stappen toe aan je browser. Op dit moment werkt Goodr voor Google Chrome en Internet Edge. Nadat je de tool hebt toegevoegd, kun je kiezen welk doel je wil steunen, namelijk: 

  •     Bomen planten
  •     Voedsel doneren
  •     Plastic soep aanpakken

Goodr zorgt er vervolgens op de achtergrond voor dat wanneer je online advertenties ziet, deze geld opleveren voor het door jou gekozen doel. Dit is helemaal gratis en je merkt geen enkel verschil in jouw internetgebruik. De test zal voor jou ongeveer een minuut duren en levert Goodr veel informatie op om de tool verder te ontwikkelen. 

Om mee te doen, download je de tool via de website van Goodr. Vragen? Neem dan contact op met de ondernemer via moc.r1721399873dooge1721399873raew@1721399873nawe1721399873.

Toekomstgerichte panelsessies
Zoals gebruikelijk delen de teamleden van Innofest hun kennis én blik op de toekomst van innovatie en festivals ook tijdens een aantal panelsessies. Innovatie-expert Chris en producent Rob geven op donderdag 14 januari van 12.30 tot 13.30 uur de livesessie ‘The Next Festival – How Innovation Gets A Spot In Your Organisation’. Lees er hier meer over. Aanmelden kan tot woensdag 13 januari, door een mailtje te sturen naar oc.ts1721399873efonn1721399873i@bor1721399873

Op zaterdag 16 januari van 15.30 tot 16.30 uur is Linda de moderator tijdens de livesessie ‘The Next Festival – Building Back Better’. De drie gasten gaan in gesprek over de toekomst van de festivalsector: hoe kunnen we het adagium ‘never waste a good crisis’ omarmen als de festivalweides later dit jaar weer volstromen? Naast onze producent Rob schuiven ook Lyke Poortvliet van Green Events & ADE Green én Ruben Bosch van ons partnerfestival Welcome to the Village aan. Lees hier meer over deze sessie en hoe je je aan kan melden.

Vijf jaar Innofest!
Het is in 2021 vijf jaar geleden dat Innofest het levenslicht zag. Er is veel om te vieren, want we (en daar horen jullie als ons netwerk óók bij) hebben veel om trots op te zijn. En dat we voorlopig geen spetterend feest mogen geven, mag de pret uiteraard niet drukken. Vrijdag vieren we ons eerste lustrum online. Bovendien hebben we de methodiek op papier gezet waarmee we de afgelopen jaren zo’n 180 testcases hebben begeleid. Het resultaat, onze whitepaper ‘Test Like the Best’, kan je vanaf vrijdag downloaden.

Bij Innofest zijn we niet alleen van de neuzen in de boeken, maar ook van de poten in de modder. Daarom leest de whitepaper óók als een praktisch handboek om je eigen testcase op te zetten. Hiervoor hebben we samen met onze vrienden en alumni van Brain Fuel een kaartenset ontwikkeld. Ook deze kan je vanaf vrijdag bestellen. Houd hiervoor vooral onze social kanalen in de gaten!

Vier je ons verjaardagsfeestje vrijdag a.s. vanuit je eigen huis met ons mee? Meld je dan via deze link aan voor het online programma. Dit begint om 16.00 uur.

Website by HOAX Amsterdam