NL / EN
EN

oktober 6, 2020

Innofest en Impact Fest geven samen ondernemers een kickstart

Innofest en Impact Fest slaan de handen in één door samen vier voedselinnovaties verder te helpen. 27 tot en met 29 oktober vindt de online editie van Impact Fest plaats. Onderdeel van het programma is de Impact Fest X Innofest Test Teevee. Mensen die zich hiervoor opgeven krijgen een Testbox thuisgestuurd, tijdens de liveshow proberen ze de producten uit de box uit waarna ze er hun kritische feedback op loslaten. Wil je ook meedoen? Laat het ons weten via oc.ts1721063415efonn1721063415i@ofn1721063415i1721063415, misschien kunnen we wat voor je regelen…

Deze ondernemers testen er:

SUNT – Bananen in je brood

75 miljard van de bananen belandt in de prullenbak. Daarmee is het één van de meest verspilde producten ter wereld. De oprichters van SUNT zagen dat dit anders kon en ontwikkelden kant-en-klaar bananenbrood van bananen die anders worden weggegooid.

Yespers – Weten wat je eet  

Vaak is het onduidelijk waar je eten vandaan komt, wat de impact is van het eten op het milieu is en onder welke omstandigheden het is geproduceerd. De oprichters van Yespers kopen de ingrediënten voor hun ontbijtproducten en snacks rechtstreeks bij de producent en gebruiken voornamelijk de ingrediënten die anders weggegooid worden. 

Meet Jack – Vleesloos fruit 

Het doel van de oprichters van Meet Jack is – zoals de naam al zegt – om Jackfruit op de Nederlandse markt te introduceren als vleesvervanger. De Jackfruit zit namelijk vol vezels, magnesium en vitamines, de boom heeft weinig water nodig en één boom levert elk jaar minstens 200 vruchten op. Als afsluiter lijkt de smaak en textuur erg op vlees en schijnt hij goed als vleesvervanger te werken.  

De Lekkere Man 

Voor eieren heb je kippen nodig, voor zuivel moet je bij koeien en (vrouwtjes)geiten zijn, maar wat gebeurt er met de mannetjesdieren die geboren worden? Het antwoord is dat deze dieren vaak afgemaakt. En dat is zonde. Bij de Lekkere Man doen ze er alles aan om juist dit vlees op de kaart te krijgen. 

Website by HOAX Amsterdam