NL / EN
EN

augustus 24, 2020

Deze ondernemers testen op kampeerterrein Stortemelk

Innofest biedt deze week vier impact startups de kans om hun prototype te testen. Zie hier welke ondernemers dat zijn.

Yoyo – Statiegeldsysteem voor verpakkingen
De missie van YoYo is om de zeeën vrij te houden van zwerfvuil door hergebruik te stimuleren. Daarom ontwierp de ondernemer achter YoYo herbruikbare voedselverpakkingen met een statiegeldsysteem. Van festivals tot kantines, er zijn talloze plekken waar dit herbruikbare alternatief mogelijk van pas komt. Van 24 tot en met 30 augustus ontvangen campinggasten bij bepaalde gerechten hun bestelling in een YoYo-verpakking. Dit is de eerste keer dat het statiegeldsysteem getest wordt. De ondernemer is dan ook vooral benieuwd of de logistiek achter het concept klopt, wat het personeel ervan vindt en of campinggasten de verpakking daadwerkelijk terugbrengen.

Online enquête YoYo

Twenty – Shampoo zonder water
80% van huishoudelijke producten bestaat uit water. Dit water wordt over de hele wereld geëxporteerd, terwijl het over het algemeen óók uit de kraan komt. De oprichter van Twenty besloot dat dit anders moest en startte met de ontwikkeling van shampoo zonder toegevoegd water. Het product wordt van 27 tot en met 30 augustus getest in de campingdouche op Stortemelk. Campinggasten geven feedback op hoe de shampoo aanvoelt en wat het doet met hun haar. De resultaten gebruikt Twenty om sneller de stap richting de markt te kunnen maken.

Cook3r – Begeleid koken met een slim kookstel
Dat het werkt om ouderen of mensen met een beperking zoveel mogelijk eigen regie te geven, is algemeen bekend. Het kooktoestel van Cook3r is hier letterlijk op ingesteld. Tijdens het koken geeft het apparaat aanwijzingen aan de gebruiker om de kookervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen. Van 27 tot en met 29 augustus staan de oprichters naast de winkel op camping Stortemelk. Tijdens hun test dagen ze campinggasten uit om zelf te koken op het toestel, waarna de gebruikers ondervraagd worden over de ervaring.

Online enquête Cook3r

Cupbite – Eetbare lepels
Eerder testte Cupbite al hun eetbare koffiebekers op Eurosonic Noorderslag, nu maken de ondernemers plastic lepeltjes overbodig met – je raadt het al – eetbare lepels. Om dit te testen werkt Cupbite samen met een Vlielandse ijszaak. Van 28 tot en met 30 augustus kunnen klanten daar kiezen zowel plastic als eetbare lepels. In de ijszaak ondervragen de ondernemers ijseters naar de smaak en het gebruik van de lepels.

Online enquête Cupbite

Website by HOAX Amsterdam