NL / EN
EN

augustus 20, 2020

Nieuwsbrief augustus: Op naar de laatste tests van deze zomer!

Het was dankbaar zweten en testen bij Biergarten Paradigm. En vanaf volgende week testen we op Vlieland de vier laatste innovaties van deze toch nog vruchtbare Innofestzomer. Aan de regionale ondernemerssite Noordz vertelde Linda ten slotte hoe ze de afgelopen maanden vanuit haar rol als directeur heeft ervaren.

Geen festival, wel innovaties op Vieland

Normaal gesproken was het nu aftellen geblazen tot Into The Great Wide Open, de traditionele afsluiter van het Innofestseizoen. Die vier dagen muziek en kunst op Vlieland moeten we dit jaar helaas missen. Maar gelukkig heeft de festivalorgansiatie een tof alternatief programma opgetuigd én is Innofest alsnog met een viertal startups op het eiland aanwezig.

Vanaf volgende week testen we zowel op kampeerterrein Stortemelk als in het dorp nieuwe innovaties. De shampoo zonder water van Twenty is bij de douches te vinden. Met dit product hoopt deze startup een einde te maken aan het feit dat veel vloeibare huishoudelijke producten voor liefst 80 procent uit water bestaan. En met name aan al het transport dat hiervoor nodig is. Van de campinggasten willen ze weten hoe de shampoo aanvoelt en wat het doet met hun haar. Daarnaast serveert campingrestaurant De Bolder diverse gerechten in de herbruikbare voedselverpakkingen van YoYo. Met een statiegeldsysteem hoopt deze startup de zeeën zwerfvuilvrij te houden. Door de test op Vlieland hoopt de ondernemer erachter te komen of de logistiek achter het product klopt en of klanten de verpakking daadwerkelijk terugbrengen.

Ook het slimme kookstel van Cook3r is op het kampeerterrein te vinden. Deze innovatie helpt ouderen met een beperking tijdens het koken. Het apparaat geeft de gebruiker aanwijzingen om de kookervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen, waardoor deze ouderen langer zelfstandig kunnen blijven functioneren. Campinggasten kunnen het kookstel een weekend lang uitproberen. Ook het eetbare kookgerei van Cupbite komt naar Vlieland. Eerder dit jaar testte Cupbite al hun eetbare koffiebekers op Eurosonic Noorderslag, nu maken de ondernemers plastic lepeltjes overbodig met eetbare lepels. Om dit te testen werkt Cupbite samen met een Vlielandse ijszaak, waar klanten daar kiezen zowel plastic als eetbare lepels.

 

Dit zijn de dagen waarop de vier startups hun prototypes testen:

  • Twenty: Van 27 tot en met 30 augustus
  • Yoyo: Van 24 tot en met 30 augustus
  • Cook3r: Van 27 tot en met 29 augustus
  • Cupbite: Van 28 tot en met 30 augustus

Zweten en testen in Groningen

Eerder deze maand waren we met vier startups een weekend aanwezig in de Biergarten Paradigm op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen. In het hartje van de hittegolf, en dus flink zweten, maar de ondernemers haalden zeer waardevolle feedback op. Zo leerden de ondernemers van de herbruikbare crewshirts van LeaseShirt dat een kleine personalisering van het shirt mogelijk misbruik kan voorkomen. Ook voor de ondernemers achter FemAlert, die een platform willen creëren waar mensen ongepast gedrag in het uitgaan kunnen melden, was het een vruchtbaar weekend. Op basis van de opgehaalde feedback gaan ze met een nieuwe naam en logo aan de slag. Die moeten hierdoor beter aansluiten op de missie ‘veilig uitgaan voor iedereen’. 

 

Zo werd het toch nog een vruchtbare zomer

In dit mooie interview met NoordZ vertelt onze directeur Linda hoe het team van Innofest zich de afgelopen maanden aan deze uitzonderlijke situatie wist aan te passen. En zo deze zomer alsnog tientallen innovatieve ondernemers verder heeft geholpen. “Toen hebben we vooral gekeken naar wat we zelf willen: innovatieve ondernemers helpen. Laten we dan kijken of we zelf ook een innovatieve oplossing kunnen verzinnen”, vertelt Vermaat over het moment dat het kabinet een streep door de festivalzomer zette.

Website by HOAX Amsterdam