NL / EN
EN

juli 23, 2020

Van biologish afbreekbaar bouwen tot een tool voor grensoverschrijdend gedrag

Van 7 tot 9 augustus gebruiken vier ondernemers voor het eerst het terras van Biergarten Paradigm als levend laboratorium. Bekijk hieronder om welke ondernemers het gaat.

LeaseShirt – Multi-inzetbaar crewshirt
Crewshirts belanden na een festival of evenement vaak achterin de kast. Hergebruik van deze shirts bespaart daarom een hoop grondstoffen. De oprichters van LeaseShirt ontwikkelen hiertoe een multi-inzetbaar festivalshirt. In het weekend van 7 tot en met 9 augustus lopen verschillende crewleden rond in de eerste versie van deze shirts. Na afloop gaan de ondernemers in gesprek met de testpersonen over zaken als draagcomfort en design.

 

FemAlert – Veiliger uitgaan door alerts
53% van alle vrouwen in Nederland heeft wel eens last van (seksuele) intimidatie, discriminatie of geweldsincidenten, onder meer in het uitgaansleven. FemAlert is een initiatief om vrouwen hiertegen te beschermen tijdens het uitgaan. Via het platform kunnen ze grensoverschrijdend gedrag melden door locatie, tijdstip en aard van het incident door te geven. De ondernemers testen hun aannames door met de mensen op het terras van de Paradigm Biergarten in gesprek te gaan en ook de organisatie van Paradigm te ondervragen over grensoverschrijdende situatie en hoe daarmee omgegaan wordt.

 

Compost board – Biologisch afbreekbaar bouwen
Om de huidige klimaatproblemen aan te pakken, zullen we meer en meer mét de natuur moeten samenwerken. Met die gedachte in het achterhoofd werd ‘compost board’ ontwikkeld. Een materiaal dat vergelijkbaar is met hout, maar wanneer je het buiten zet binnen 7 maanden afbreekt tot vruchtbare vezels voor de bodem. Bij Paradigm Biergarten gaan timmermannen aan de slag met de compost board, om er zo achter te komen wat de bouw-experts vinden van het gebruik en wat er volgens hen beter kan.

 

WaterFUL – Frisdrank van microalgen
Microalgen zijn efficiëntere CO2-absorbeerders dan bomen en gebruiken bovendien geen schaarse landbouwgrond. Vanuit deze optiek begonnen de ontwikkelaars van WaterFUL met experimenteren en het resultaat is een CO2-negatieve frisdrank van microalgen. De ondernemers geven van 7 tot en met 9 augustus samples met vragenlijsten weg bij Paradigm Biergarten. Zo hopen ze onder meer te leren of de proefpersonen de frisdrank lekker genoeg vinden om het daadwerkelijk te bestellen.