NL / EN
EN

juli 20, 2020

Nieuwsbrief juli: Innofest Test Teevee op herhaling, volle testmaand augustus

In deze nieuwsbrief onder meer aandacht voor de tweede editie van ons virtuele testconcept en mooi subsidienieuws uit de provinciehuizen van Groningen en Drenthe.

Ook tweede editie Innofest Test Teevee een succes

Na het debuut van ons nieuwe testconcept Innofest Test Teevee op de virtuele editie van Oerol, is vorige week een tweede editie georganiseerd. Dit deden we in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, Venture Lab en de Hanze Hogeschool. Tijdens een twee uur durende liveshow gaven de studenten in de testpanels feedback aan een vijftal startups. Van investeringsplatform Corekees dat mensen rendement biedt door te investeren in bomen die meer CO2 uit de lucht halen dan ze produceren tot FemAlert dat grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven in kaart brengt.

Rosanne Verbeek van FemAlert spreekt over een ‘veelbelovende test’. “De doelgroep bleek potentie te zien in ons product. Ook heeft het testpanel verschillende van onze aannames bevestigd, onder meer over wat ze verwachten dat er met de gedane meldingen gebeurt. De tip om ons niet alleen op vrouwen maar toch ook op mannen te richten, geeft bovendien stof tot nadenken.” Volgende maand op het Suikerunieterrein test Verbeek het concept in een daadwerkelijke uitgaansgelegenheid. Zo hoopt ze nog meer waardevolle feedback op te halen.

Four more years!

Eind juni hebben zowel de provincie Groningen als Drenthe bekendgemaakt ook de komende vier jaar in Innofest te investeren. Prachtig nieuws uiteraard, want nu kunnen we in deze provincies verder met waar we in 2016 mee begonnen: het verder helpen van innovatieve ondernemers en het versterken van het lokale ecosysteem. “Een grote groep gebruikers in één keer jouw product te laten uitproberen, geeft veel inzicht in hoe je die nog verder kunt ontwikkelen. Op deze manier kunnen de komende jaren in Noord-Nederland zo’n 60 tot 80 ondernemers geholpen worden om hun innovaties een stap verder richting de markt te brengen”, zo gaat Drents gedeputeerde Henk Brink tegenover het Dagblad van het Noorden in op de hernieuwde samenwerking. Elke provincie investeert in de periode 2020 – 2024 twee ton. Vanuit Friesland wordt na de zomer een besluit verwacht.

Volop testen in augustus

Ja, het zag er een paar maanden geleden vrij somber uit. En man, wat missen we de festivals. Maar toch: dankzij een flinke dosis frisse moed, doorzettingsvermogen en vindingrijkheid is het alsnog een vruchtbare testzomer aan het worden. Zeker nu we definitief kunnen melden dat we in augustus op twee living labs gaan testen. Van 6 t/m 9 augustus met de organisatie van het Paradigmfestival op het Suikerunieterrein in Groningen en van 24 t/m 30 augustus op Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Inderdaad, de camping waar normaal gesproken de festivalbezoekers van Into the Great Wide Open hun tentje opzetten. Op deze twee locaties testen we tien tot twaalf innovaties. Hieronder opnieuw de circulaire douche van Innofest-alumnus Hamwells, die vorig jaar ook op Stortemelk stond. Verder testen we onder meer een slim kookstel, leaseshirts voor festivalcrew en composteerbaar plaatwerk voor tijdelijke bouwwerken. In de nieuwsbrief van komende maand lees je de complete line-up.

Website by HOAX Amsterdam