NL / EN
EN

juni 17, 2020

Nieuwsbrief juni: Test deze week vanuit huis mee met Innofest Test Teevee

De virtuele editie van Oerol is van start gegaan, en Innofest is erbij. Rob en Wilbert hebben zich inmiddels op Terschelling genesteld, en presenteren vanaf vandaag elke dag Innofest Test Teevee. Verder in deze nieuwsbrief: aandacht voor de geslaagde webinar ‘Test Like Innofest’ en een fijne luistertip!

Thuistesters helpen voedselinnovaties verder

Het afgelopen weekend zijn Rob en Mélanie het hele land doorgereden om de Innofest testbox te bezorgen. De gelukkigen die er op tijd bij waren om de – inmiddels uitverkochte – box op de webshop van Oerol te bestellen, testen de komende week een zestal voedselinnovaties. Dit doen ze tijdens de uitzendingen van Innofest Test Teevee, dat we vanaf onze geïmproviseerde studio op Terschelling presenteren. Tijdens de dagelijkse liveshow van ongeveer 30 minuten staat telkens één startup centraal en videobellen de thuisblijvers in om zo gezamenlijk de producten te testen.

Ook voor wie het niet gelukt is om een testbox te bemachtigen, is het mogelijk om de ondernemers verder te helpen. Dit doe je door de liveshow te volgen of via de online enquêtes die verschillende ondernemers op de website van Innofestuitzetten. Bekijk hieronder het uitzendschema en lees meer over de verschillende innovaties.

  • Dinsdag 16 juni, 16.00 uur: Introductie
  • Woensdag 17 juni, 09.00 uur: Grünten
  • Woensdag 17 juni, 16.00 uur: Ilai
  • Donderdag 18 juni, 10.00 uur: Ptthee
  • Donderdag 18 juni, 16.00 uur: WaterFUL
  • Vrijdag 19 juni, 09.00 uur: KRUSH
  • Vrijdag 19 juni, 16.00 uur: Willicroft

Voor de vroege trek krijgt het testpanel een ‘ready-to-eat’ havermoutontbijt van Grünten. Deze startup wil het makkelijker maken om meer groenten te eten, iets wat maar weinig Nederlanders lukt. Daarom is in de ontbijtjes een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten verwerkt, terwijl ze naar taart smaken. Van het Zweedse Ilai, uit de koker van het Europese innovatieprogramma Inno-Quarter, krijgen de thuistesters ten slotte borden en bestek. Deze zijn gemaakt van gevallen en geoogste bananenbladeren, volledig afbreekbaar en daarmee een duurzaam alternatief voor wergwerpplastic.

De kruidenthee van Ptthee helpt de biodiversiteit van boerenlandschappen te verbeteren. Dat is goed voor insecten als bijen én helpt boeren aan een nieuw en groen verdienmodel. Voor de borrel voorziet de testbox in een frisdrank van microalgen. De ondernemers van WaterFUL stellen hun eerste batch van deze nieuwe drank, die CO2 opneemt in plaats van uitstoot, voor het testpanel beschikbaar.

Daarnaast testen de thuiszitters de ontbijtgranen van KRUSH. Deze zijn gemaakt van gered voedsel zoals te kleine zaden en kromme groenten en fruit, waardoor voedselverspilling wordt tegengegaan. Ook krijgt het panel een plantaardige kaas die volgens de startup Willicroft minstens zo lekker is als de gangbare zuivelvariant. De vegan kaas moet het voor mensen makkelijker maken om minder dierlijke producten te eten.

Van het testpanel willen de ondernemers niet alleen feedback over de smaak en het gebruiksgemak van hun producten, maar ook over zaken als marketing en positionering.

Webinar ‘Test Like Innofest’ smaakt naar meer

Begin deze maand omarmde Innofest het ‘nieuwe normaal’ door twee keer de webinar ‘Test Like Innofest’ te organiseren. De gratis introductieworkshop over de Innofest-methodiek bleek een gewild coronacadeautje. Bijna 70 professionals uit de wereld van innovatie-ecosystemen schakelden met veel enthousiasme in. Dat smaakt dus naar meer!

Luistertip: Linda bij het ‘Coronaloket’ van BNR

Mocht je vandaag rond 13.15 uur nog een leeg plekje in je agenda hebben, stem dan vooral even af op BNR Nieuwsradio. In het programma ‘Zakendoen’ schuift onze directeur Linda namelijk aan voor het item ‘Coronaloket’. Hierin vertelt ze over hoe Innofest met de coronacrisis is omgegaan en waarom het zo belangrijk is dat ondernemers ook deze zomer de kans krijgen om hun prototypes te testen. Kortom, de ideale soundtrack voor een inspirerende lunchwandeling. 

Dat was ‘m weer. Tot volgende maand!

Jurre

Website by HOAX Amsterdam