NL / EN
EN

juni 11, 2020

Sluit je aan bij het Oerol-testpanel

Testte je vorig jaar de plastuit voor vrouwen? Of gaf je feedback op Chocoproef, het drankje dat cacaoboeren aan nieuw verdienmodel helpt? Dan was je proefkonijn bij een Innofest-test. In samenwerking met Innofest zet Oerol haar festival al meerdere jaren in als levende testomgeving. Zo kunnen ondernemers met innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen hun prototypes testen in een zo realistisch mogelijke setting. Dit jaar doen we dat vanuit huis via #testingathome.

Het programma:

16-6 16:00 Intro sessie Innofest

17-6 09:00 Ontbijtsessie Grünten

17-6 16:00 Ilai

18-6 10:00 Ptthee 

18-6 16:00 WaterFUL

19-6 09:00 Ontbijtsessie KRUSH

19-6 16:00 Willicroft 

 

Wat zit er in de Innofest Testbox?

In de testbox vind je zes prototypes van zes verschillende ondernemers. Tijdens onze liveshow Innofest Test Teevee krijgen ze allemaal een apart moment om hun testwensen te realiseren. 

 

Hieronder vind je meer informatie over de innovaties plus de instructies voor het testen en bewaren. Per product is verder vermeld wanneer het testmoment plaatsvindt. 

 

Grünten – ‘Ready-to-eat’ groentenontbijt.

Meer dan driekwart van de Nederlanders haalt de aanbevolen hoeveelheid groente per dag niet. De missie van Grünten is om dat aantal omhoog te te krikken, te beginnen bij het ontbijt. Grünten is een nieuw ‘ready-to-eat’ havermoutproduct met een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Aan het testpanel vragen de ondernemers wat ze van het product én van de branding vinden.

 

Testinformatie: In de testbox zitten twee verpakkingen. De grote verpakking (houdbaar tot en met maandag 15-6) is om voorafgaand aan het programma te proeven en de kleine (houdbaar tot en met donderdag 18-6) is bedoeld voor het live testmoment zelf. Beide verpakkingen graag in de koelkast bewaren.

 

Innofest Test Teevee: woensdag 17-6 om 09.00 uur gaan we samen dit product testen. Ga ervoor zitten zoals je anders ook doet wanneer je granenontbijt eet.

 

Ptthee: Natuurherstellende kruidenthee.

Veel insecten worden met uitsterven bedreigd. Grote boerenlandschappen met weinig biodiversiteit hebben vaak geen plek voor deze beestjes. Het planten van theekruiden aan de zijkant van weilanden verhoogt de biodiversiteit en creëert een nieuw en groen verdienmodel voor boeren. Aan het testpanel vragen de ondernemers een kritische blik op verschillende positioneringsopties.

 

Testinformatie: Het product graag op een droge plek bewaren en meenemen naar het live testmoment.

 

Innofest Test Teevee: donderdag 18-6 om 10.00 uur gaan we samen dit product testen. Ga ervoor zitten zoals je anders ook doet wanneer je een kopje thee drinkt.

 

WaterFUL – Frisdrank van microalgen.

Een frisdrank gemaakt van microalgen die CO2 opneemt in plaats van uitstoot, heel gezond is en wellicht ook nog lekker. De ondernemers van FUL Foods stellen de allereerste batch van hun nieuwe drank beschikbaar voor ons testpanel. Van het panel krijgen zij graag feedback over de smaak, prijs, mogelijke verkooppunten en de positionering van het product. Zo hopen ze tot een succesvolle marktlancering te komen.

 

Testinformatie: Het product graag gekoeld hebben voor je het gaat testen.

 

Innofest Test Teevee: donderdag 18-6 om 16.00 uur gaan we samen dit product testen. Bereid  je voor op een verfrissende proeverij.

 

KRUSH: Ontbijtgranen van gered voedsel.

Een derde van het voedsel gaat verloren terwijl het nog prima gegeten kan worden. Daarom maken de ondernemers van KRUSH ontbijtproducten met gered voedsel zoals te kleine zaden en kromme groenten en fruit. Aan het testpanel vragen de ondernemers wat ze van de nieuwe smaak én de manier van communiceren vinden.

 

Testinformatie: Het product graag op een droge plek bewaren en meenemen naar het live testmoment.

 

Innofest Test Teevee: vrijdag 19-6 om 09.00 uur gaan we samen dit product testen. Ga ervoor zitten zoals je anders ook doet wanneer je granenontbijt eet.

 

Willicroft – Kaas van planten.

Hoe lekker kaas ook is, de ecologische voetafdruk blijft groot. De oprichters van Willicroft willen het voor mensen makkelijker maken om overstap te stappen op een kaasloos dieet. Dit doen ze door kaas te maken van planten die even lekker is – zo niet lekkerder – als de zuivelvariant. Om een breder publiek aan te spreken, willen ze hun communicatie aanscherpen. Via het testpanel hopen ze er achter te komen welke doelgroepen interesse hebben voor het product en op welke manier ze deze doelgroepen het beste kunnen bereiken.

 

Testinformatie: Het product graag gekoeld bewaren.

 

Innofest Test Teevee: vrijdag 19-6 om 16.00 uur gaan we samen dit product testen. Dus maak je klaar voor een borreltje, en hou je drankje en andere lekkernijen paraat.

 

Ilai – Eetgerei van bananenbladeren

Het liefst gebruiken we ze niet meer: plastic borden en bestek die je na één keer weggooit. Maar dan moeten er wel goede alternatieven zijn. Ilai maakt 100% afbreekbaar eetgerei van gevallen en geoogste bladeren. Van het testpanel vragen de ondernemers om deze borden intensief te gebruiken. Zo willen ze erachter komen hoe lang het materiaal meegaat en of het een gebruiksvriendelijk product is.

 

Testinformatie: Het product graag op een droge plek bewaren.

 

Innofest Test Teevee: woensdag 17-6 om 16.00 uur gaan we samen dit product testen.

Dit gesprek zal grotendeels in het Engels zijn.

Ilai is een case van Inno-Quarter.  Inno-Quarter is een Interreg NSR programma dat startups de mogelijkheid geeft om businessmodellen te testen en valideren in living labs, zoals Europese festivals.  

 

Innofest Test Teevee

 

De uitzendingen van Innofest Test Teevee bekijk je live via een videocall en duren ongeveer 30 minuten. Op het Imaginaire Eiland van Oerol ligt een Innofestlocatie waar je de link naar deze videocall kan vinden. We testen de producten samen tijdens de uitzendingen. Dus zit er klaar voor met de materialen, maar wacht nog even met het bereiden en proeven. 

 

Nog vragen of onduidelijkheden? Op dinsdag 17-6 om 16.00 uur is er een introductiemoment waarin we de week even doorlopen.

Website by HOAX Amsterdam