NL / EN
EN

april 22, 2020

Statement coronavirus II

Gisteravond maakte het kabinet bekend dat vanwege de coronacrisis tot 1 september 2020 geen vergunningsplichtige evenementen meer plaats mogen vinden. Dit zet een streep door de festivalzomer, en heeft daarmee ook grote gevolgen voor Innofest.

Het hing al enige tijd in de lucht, maar alsnog is dit een verschrikkelijke klap voor de organisaties en werknemers die in de festivalsector actief zijn. Met het wegvallen van de festivals waarmee Innofest samenwerkt, vallen ook de testlocaties voor de reeds door ons geselecteerde startups weg.

Innovatie is cruciaal voor de weerbaarheid van onze maatschappij. Ook in deze festivalloze maanden werken we er daarom hard aan om ondernemers de kans te geven tóch hun product of dienst te testen en zo verder te verbeteren. Hiertoe zijn we met verschillende partijen in gesprek over het opzetten of openstellen van living labs die als testlocaties kunnen dienen. Op die manier blijven we hopelijk in staat om startups ook in deze uitdagende tijden op weg te helpen naar een succesvolle marktlancering. 

Zodra we concrete uitkomsten van deze gesprekken kunnen melden, volgt dit via onze website en socials. In de tussentijd blijven we uiteraard meedenken met onze partnerfestivals. Over wat er zowel offline als online alsnog mogelijk is en hoe Innofest daaraan kan bijdragen. Ook gaan we door met onze virtuele Innolessen, die ondernemers helpen hun testcase aan te scherpen, en bekijken we hoe we via ‘thuistesten’ startups verder kunnen helpen.

Heb je vragen over dit bericht of zie je (test)kansen voor onze ondernemers of Innofest? Neem dan contact op met Linda, via oc.ts1721065379efonn1721065379i@adn1721065379il1721065379.

Website by HOAX Amsterdam