NL / EN
EN

maart 20, 2020

Innofest nieuwsbrief maart: corona-update

Lieve mensen,

Ook bij Innofest draait het dezer dagen vooral om de impact van het coronavirus. Het zijn precaire tijden, en veel mensen maken zich zorgen. Over hun gezondheid of die van hun dierbaren, of over het stilvallen van projecten en opdrachten. Zeker in het netwerk van Innofest, met veel startende ondernemers en tal van zzp’ers in de festivalbranche, is er veel onzekerheid.

Voor Innofest hebben de rond het virus getroffen maatregelen uiteraard ook gevolgen. Zo hebben we de festivalmeeting van deze week, waarbij een eerste selectie van startups zich via pitches zou voorstellen aan onze festivalpartners, helaas moeten annuleren. Met onze partners en de startups met wie we dit jaar willen testen, proberen we de komende tijd zo goed als dat gaat naar mogelijkheden te kijken om de Innofestmachine draaiende te houden. Helaas is er momenteel nog zoveel onduidelijkheid over hoe de festivalzomer eruit gaat zien, dat we hier vooralsnog niets concreets over kunnen mededelen.

Help elkaar vooruit

Hoe vers deze nieuwe realiteit ook is, het wemelt al van de mooie initiatieven van mensen die elkaar willen helpen. Om ons steentje hieraan bij te dragen, willen we graag zowel het bereik als de creativiteit en expertise van ons netwerk inzetten. Vandaar ons verzoek: heb je een initiatief dat je graag via ons netwerk onder de aandacht wil brengen? Deel dit dan met oc.ts1718322417efonn1718322417i@ofn1718322417i1718322417, en wij verspreiden het verder via onze kanalen. Ook tips of adviezen over wat bij jou in deze uitzonderlijke tijden goed werkt en die je graag met andere ondernemers wil delen, zijn meer dan welkom!

Innolessen voor deelnemende startups van off- naar online

Ook nu het zo onzeker is wat de komende maanden gaan brengen, blijven we graag positief en kijken we vooruit. Vooralsnog gaat er dan ook nog geen streep door één van onze grotere plannen voor dit jaar: de introductie van een reeks Innolessen. Deze workshops hebben we in het leven geroepen om de startups die zijn geselecteerd om met Innofest op één van onze festivals te gaan testen, nóg beter voor te bereiden. Tijdens deze ‘Innolessen’ delen onze innovatie-experts hun beste testtips en dagen ze ondernemers uit om hun test zo relevant mogelijk te maken. Om ook in deze periode van thuiswerken en ‘social distancing’ ondernemers vooruit te blijven helpen, verschuiven de Inolessen van offline naar online. De geselecteerde startups ontvangen spoedig bericht met de praktische details.

Zet ‘m op de komende tijd!

Linda Vermaat
Directeur Innofest

Website by HOAX Amsterdam