NL / EN
EN

februari 3, 2020

Call voor hogeschoolonderzoekers: Financiering + testplek op een festival

Ben jij een onderzoeker of lector aan een hogeschool in Nederland en wil je jouw ideeën testen? Op vrijdag 6 maart organiseren Regieorgaan SIA en Innofest van 13.00 tot 17.00 uur een pitchmiddag. Doe mee en maak kans op een financiering tot € 10.000 en een door een innovatie-expert begeleide test op een festival in 2020.

Nederlandse hogescholen doen ontzettend veel en goed onderzoek. Onderzoek dat bijdraagt aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de wereld vooruit kan helpen. Ook in 2020 werken Regieorgaan SIA en Innofest weer samen om vier ondernemende onderzoekers van hogescholen te ondersteunen op hun weg naar het maken van echte impact. Samen met Regieorgaan SIA stimuleert Innofest praktijkgericht onderzoek en ondernemerschap aan hogescholen.

Festivals als perfecte testomgeving

Van Eurosonic Noorderslag tot Zwarte Cross en van Into the Great Wide Open tot DGTL: festivals zijn tijdelijke micromaatschappijen. Want net als in de echte maatschappij kennen festivals uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld energie, afval, logistiek, water en voedsel. Dit maakt festivals een perfecte testomgeving voor prototypes, experimenten of innovaties. Zo helpen Innofest en Regieorgaan SIA ondernemers om succesvol de stap naar de markt te zetten.

Deze cases gingen je voor
Hieronder een greep uit de innovaties die je voorgingen.

Semilla Sanitation Hub

HAS Hogeschool

De Semilla Sanitation Hub staat voor volledig circulaire sanitatietechnologie, ontwikkeld voor de humanitaire sector. Tijdens Eurosonic Noorderslag, DGTL en Into The Great Wide Open is getest of en hoe snel urine van festivalbezoekers kan worden omgezet tot schoon drinkwater en kunstmest. Op dit moment breidt Semilla uit naar Kenia en Jordanië.

Ongeremd

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Zitten in een rolstoel is niet alleen fysiek een uitdaging, maar ook sociaal. Door het hoogteverschil met je gesprekspartners gaat er veel langs je heen. De ondernemers van Ongeremd ontwikkelden een uitschuifbare zitplek aan de rolstoel waarmee rolstoelgebruikers makkelijker contact met andere festivalbezoekers kunnen maken. Op Zwarte Cross is het design van de uitschuifbare rolstoelbank flink op de proef gesteld door festivalgangers. Met deze feedback ontwikkelden ze binnen een paar maanden een vernieuwd prototype die direct is getest op Noorderzon.

Plantjebandje

Hanzehogeschool Groningen

Festivalbandjes zijn nu vaak nog van plastic gemaakt. Daarnaast dragen festivalbezoekers vaak hun bandje nog lang om hun arm. Tessa Hesseling combineerde die twee inzichten en ontwierp een composteerbaar festivalbandje met bloemzaad erin, zodat het bandje thuis in de grond gestopt kan worden. Op Paradigm werd het bandje voor het eerst getest door 100 artiesten.

Hoe kan ik mij aanmelden?

 

Wil je je aanmelden voor één van de testplekken op een festival en tot maximaal 10.000 euro financiële ondersteuning krijgen van Regieorgaan SIA, meld je dan voor 1 maart a.s. aan. Op basis van de aanmeldingen maken Regieorgaan SIA en Innofest een voorselectie voor de pitchmiddag op 6 maart 2020. Hier kan je je project verder toelichten. Een jury beoordeelt wie deze zomer gaan testen op één van de festivals. De jury

kijkt naar de volgende criteria:

  •     Het project is innovatief en heeft een sterk verhaal
  •     De innovatie heeft een positieve impact op de wereld 
  • Testen op een festival heeft toegevoegde waarde
  •   Het project koppelt kennis uit het onderzoek van een lectoraat aan ondernemerschap

 

Aanmelden kan tot 1 maart via: ln.ai1721066554s-naa1721066554groei1721066554ger@n1721066554erekn1721066554anav.1721066554ejtra1721066554m1721066554

Voeg aan de aanmelding een motivatie (van maximaal 600 woorden) toe. Ga daarbij in op de vier criteria: innovatief en communicatief, positieve impact, testen op een festival, onderzoek en ondernemerschap. Geef daarnaast antwoord op de volgende vragen: 

  • Wie doet de aanvraag (welke hogeschool, lector en/of onderzoeker, eventueel aangevuld met partners)?
  • Hoe komt jullie aanvraag voort uit het praktijkgericht onderzoek van een hogeschool?
  • Voeg een kleine begroting toe. Hoeveel financiële ondersteuning heb je nodig en waarvoor? 

 

Wil jij testen op een festival? Vergeet niet om alvast de bovenstaande data in je agenda te reserveren.

 

Meer informatie?

Martje van Ankeren 

Programmamanager Regieorgaan SIA 

ln.ai1721066554s-naa1721066554groei1721066554ger@n1721066554erekn1721066554anav.1721066554ejtra1721066554m1721066554 

+31 (0) 6 57 74 19 97 

Website by HOAX Amsterdam