NL / EN
EN

december 12, 2019

De top 3 circulaire innovatiepilots van 2019

Voor een steeds verdere verduurzaming van onze samenleving zijn gesloten kringlopen, waarin grondstoffen, onderdelen en producten zo min mogelijk hun waarde verliezen, essentieel. Verschillende ondernemers hielden zich hier afgelopen jaar mee bezig en ontwikkelden hun prototype verder door een test op een festival. Check hieronder de top 3 circulaire innovatiepilots van 2019.

1. Plantjebandje

Grote kans dat je het hebt meegekregen: Op Paradigm Festival werden composteerbare festivalbandjes met bloemzaad getest. Festivalbandjes zijn nu meestal van plastic gemaakt. Daarnaast dragen festivalbezoekers vaak hun bandje nog lang om hun arm als herinnering. Eén en één is twee, dacht Tessa. Dit bijzondere festivalbandje sloeg zo aan dat meer dan 15 nieuwsmedia erover schreven, tot in China aan toe. Momenteel is de ondernemer in gesprek met Dutchband, de grootste producent van festivalbandjes in Nederland. Check hier de hele case.

2. Tensail

De ontwikkelaars van de Tensail wonnen al verschillende prijzen met hun innovatieve tentconstructie, zelfs voor ze deze in het echt opzetten. Bij de constructie wordt de spankracht van de doeken meegerekend in het ontwerp. Zo kan er in de toekomst met minder materiaal een grotere overkapping gemaakt worden. Bovendien bestaat de tent uit verschillende vlakken waardoor er met hetzelfde materiaal, meerdere vormen gemaakt kunnen worden en er alleen een deel vervangen hoeft te worden bij schade. Op Into the Great Wide Open werd de constructie voor het eerst succesvol opgebouwd, gebruikt en weer afgebouwd. Bekijk hier het hele verhaal.

3. Paardekooper Group

Reguliere hardcups zijn niet geschikt om warme dranken in te serveren. Daarom ontwikkelde Paardekooper Group een herbruikbare beker gemaakt van één type kunststof, waardoor hij na slijtage goed te recyclen is. Op Welcome to The Village testten ze dit bij de crew, ze haalden veel waardevolle data op voor doorontwikkeling en momenteel zijn ze in gesprek met een grote geïnteresseerde partner. Klik hier voor het hele verhaal.

Website by HOAX Amsterdam