NL / EN
EN

november 7, 2019

We zijn weer begonnen: impactstartups meld je aan!

Heb je bij het lezen van deze nieuwsbrief toevallig een gong binnen handbereik? Dan is een ferme pets wel gepast: Innofest is weer open for business! De inschrijving voor het komende Innofestseizoen gaat vanaf nu van start en onze innovatiescouts staan na een welverdiende rustperiode weer in de startblokken om een mooie selectie te maken van innovatieve, wereldverbeterende startups die in 2020 op één van onze festivals gaan testen.

Dus ondernemers die impact willen maken en nog in de ontwikkelingsfase zitten, meld je prototype nú aan voor een festivalpilot. Innofest werkt het komende seizoen samen met de volgende elf festivals: DGTL, Eurosonic Noorderslag, FestivalderAa, Here Comes The Summer, Into The Great Wide Open, Noorderzon, Oerol, Paradigm, TT Festival Assen, Welcome to The Village en Zwarte Cross. Testen op een festival verhoogt de kans om je product of dienst effectief in de markt te zetten aanzienlijk, zo laten de ervaringen van de meer dan 150 Innofest-alumni zien. In een intensief traject helpt Innofest ondernemers met het beantwoorden van vragen als: Zitten eindgebruikers te wachten op mijn innovatie (check Litti)? Werkt het systeem evengoed in de praktijk als in het lab (check Hamwells), of, hoe kan ik een goede business case opstellen om mijn product te verkopen (check Van Hulley)? Benieuwd welke startups er de afgelopen jaren via Innofest een stap richting de markt hebben gezet? Werp dan blik op het zeer diverse peloton van Innofest-alumni.

Goed om te weten: Innofest wil niet alleen ondernemers helpen, maar vooral ook een bijdrage leveren aan een betere wereld. Om kans te maken op één van de beschikbare plekken, moet het prototype daarom innovatief zijn, dient het testen op een festival een duidelijke meerwaarde te hebben en wordt van de innovatie verwacht dat het – nu of in de nabije toekomst – een business case heeft én bijdraagt aan een betere wereld. Zo hebben we vorig jaar 35 startups kunnen helpen met hun volgende stap.

Website by HOAX Amsterdam