NL / EN
EN

augustus 28, 2019

Circulaire douche, materiaalbesparende tentconstructie en meer op Into The Great Wide Open

Het laatste festival van de Innofest-zomer, opent dit weekend de festivaldeuren. Vier ondernemers maken optimaal gebruik van de tijdelijke mini-maatschappij die Into The Great Wide Open heet, om hun innovatie te testen. Zo kunnen campinggasten circulair douchen, vrijwilligers betalen zonder muntjes, bedwingt een tot ambulance omgebouwde tuktuk de duinen om de EHBO te assisteren en is één van de festivaltenten volgens een innovatieve en materiaalbesparende constructie gebouwd.

Het muziek- en kunstfestival op Vlieland trekt elk jaar ruim 6.000 bezoekers, 700 vrijwilligers en 85 artiesten. Al vanaf de start van Innofest stelt het festival de infrastructuur beschikbaar voor het doorontwikkelen van innovaties. Dit jaar worden de volgende innovatiepilots uitgevoerd:

  • Hamwells: De lastigste opgave bij verduurzamen van woningen is warm water. Opwarmen en warmte vasthouden kosten namelijk veel energie. Hamwells heeft een oplossing; ze hergebruiken de warmte die zich bevindt in het water waarmee jij hebt gedoucht. Het afvalwater dus. Een innovatie die echt in iedere badkamer past. Tijdens Into The Great Wide Open test de ondernemer op kampeerterrein Stortemelk of dit technisch werkt wanneer de douche intensief gebruikt wordt.
  • Easypay: Is het einde van de festivalmunt in zicht? Als het aan Easypay ligt wel. Met hun app krijg je een digitale portemonnee waarmee je je drankjes op het terrein kunt halen. Na een eerste test vorig jaar op Paradigm Festival leerde de ondernemer veel en met die input hebben ze hun app verbeterd. Tijdens Into The Great Wide Open kunnen de vrijwilligers zelf munten kopen met het systeem.
  • TukAid: Hoe zorg je ervoor dat mensen overal ter wereld kunnen beschikken over medische noodhulp? De Haagse Hogeschool ontwikkelde een ombouwkit waarmee je ter plaatse tuktuks kunt verbouwen tot ambulance, inclusief alle relevante benodigdheden. Een lokale oplossing voor een wereldwijd probleem. Na een eerste test deze zomer op TT Festival zijn de ondernemers nu op Vlieland, waar de TukAid volledig zal meedraaien op de EHBO. TukAid wil uitrollen in ontwikkelingslanden waar een tekort aan betaalbare medische technologie is, met Nigeria als eerste land op de planning.
  • Tensail: Wat gebeurt er als je oud-studenten van een TU laat kijken naar een tent? Dan berekenen ze dat het ook met minder materiaal moet kunnen. Tensail is een nieuwe constructie voor het bouwen van tenten; geheel ontworpen op basis van berekeningen. Het innovatieve ontwerp ontving al veel aandacht. Zo stonden de ondernemers op de tweede plek tijdens de Phillips Innovation Award en schreef RTL Z er een artikel over. Op Vlieland testen de (inmiddels) ondernemers of de constructie werkt op locatie en waar ze praktisch tegenaan lopen in het bouwen. 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze social media kanalen!

Website by HOAX Amsterdam