NL / EN
EN

juni 27, 2023

Innofest is op zoek naar een Test Expert

Innofest zoekt per september/oktober een Test Expert die 32 uur per week beschikbaar is om samen met ondernemers hun innovaties te testen. Is dit iets voor jou? Solliciteer dan vóór 22 augustus 09:00 uur door je cv en motivatie te sturen naar Benthe Valk: oc.ts1696426617efonn1696426617i@eht1696426617neb1696426617. Je kunt bij haar ook terecht met al je vragen.

OVER INNOFEST
Innofest geeft ondernemers de kans hun innovatieve prototypes in de praktijk te testen. In een tijd van uitdagingen die grenzen en generaties overstijgen, is aandacht voor en investering in duurzame en sociale innovatie cruciaal. Innofest richt zich op het ondersteunen van pilots en validatie van impactvolle prototypes. Door met Innofest te testen verzamelen startups, spin-offs van kennisinstellingen en innovatief MKB-ers bewijslast op weg naar een succesvolle marktintroductie. Innofest heeft zich ontwikkeld tot een landelijke speler binnen het startup- en innovatie ecosysteem. 

WIJ ZOEKEN
Een Test Expert die ondernemers voorbereidt en begeleidt tijdens het Innofest-testtraject. Met een open en creatieve blik bedenk jij samen met de ondernemers doeltreffende en aansprekende tests voor hun innovaties. Dit doe je aan de hand van de Innofest methodiek. Je werkt hierbij nauw samen met de Innofest producent en communicatie-expert. Voor één dag in de week ondersteun je het scout-team. Jij denkt mee met ondernemers die interesse hebben om zich aan te melden bij Innofest en bent aanwezig tijdens de wekelijkse scoutmeetings.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit: 

 • Het begeleiden van geselecteerde ondernemers bij het zo goed mogelijk neerzetten van hun test;
 • Inhoudelijke begeleiding van de ondernemers op de festivals;
 • Het geven van online en offline workshops aan groepen ondernemers. Wij noemen deze workshops Innolessen. Lees voor meer informatie hierover onze whitepaper;
 • Jaarlijkse evaluatie van de methode;
 • Kennismakingsgesprekken met ondernemers.

MUST HAVES

 • Je hebt 3-5 jaar werkervaring waarbij je met startups en/of innovatieprojecten hebt gewerkt;
 • Je hebt kennis over design thinking en kunt deze kennis inzetten en overdragen;
 • Je hebt kennis over of ervaring met ondernemerschap;
 • Je kunt ondernemers helpen om abstracte concepten uit te werken naar concrete tests;
 • Je hebt interesse in duurzaamheid, inclusie en innovatie;
 • Je bent sociaal en communicatief sterk;
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van ondernemers;
 • Je bent Nederlandstalig, maar ook goed in Engels in woord en geschrift;
 • Je bent bereid om in de weekenden te werken als we testen op festivals.

NICE TO HAVES

 • Je bent bekend met festivals of hebt ervaring in deze sector;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van een methodiek en workshops.

WIJ BIEDEN

 • Een uitdagende functie waarin ondernemerschap, impact-innovatie en festivals samenkomen;
 • Een organisatie waarin je jezelf kunt zijn en kunt ontwikkelen;
 • Een dynamisch en gemotiveerd team;
 • Op dinsdag komen we samen in Amsterdam en op donderdag in Leeuwarden;
 • Vergoeding passend bij een stichting, plus reis- en telefoonkosten;
 • Arbeidscontract voor bepaalde tijd, met optie tot verlenging.

REAGEREN
Is dit iets voor jou? Wij zijn benieuwd waarom je aan de slag wilt bij Innofest. Vertel ons kort en bondig iets over je achtergrond, wat je ons kunt bieden en wat je enthousiast maakt. Doe dit vóór 22 augustus 09:00 uur door een cv en motivatie te sturen naar Benthe: oc.ts1696426617efonn1696426617i@eht1696426617neb1696426617. Je kunt bij haar ook terecht met al je vragen. 

De sollicitatiegesprekken vinden online plaats op 24 augustus. De tweede ronde vindt plaats op 28 augustus in de middag. Houd 31 augustus t/m 3 september ook vrij, want we nodigen onze nieuwe Test Expert graag uit voor Into the Great Wide Open

Website by HOAX Amsterdam