NL / EN
EN

mei 4, 2023

Innofest is op zoek naar een startup scout diversiteit & inclusie

Innofest zoekt per 1 juni 2023 een freelance startup scout diversiteit & inclusie, voor 8 tot 12 uur in de week. De functie is voor 6 maanden. Solliciteer vóór 22 mei door je cv en motivatie te mailen naar Benthe (oc.ts1696424141efonn1696424141i@eht1696424141neb1696424141).

OVER INNOFEST
Onvoldoende testen van een prototype kost ondernemers een hoop tijd, geld én energie. Omdat het belangrijk is dat innovaties met maatschappelijke impact effectief en succesvol de markt op komen, helpt Innofest ondernemers met het vormgeven van een pilot en koppelt ze vervolgens aan een testlocatie. Innofest wil de groene en sociale transitie aanjagen en wij geloven dat innovatie een cruciale rol speelt in het realiseren hiervan. Met sociale transitie doelen we op nieuwe waarden en vormen van organiseren, zodat iedereen mee kan doen ongeacht achtergrond, beperking, leeftijd, gender, afkomst of financiële middelen. 

WIJ ZOEKEN
Binnen Innofest ga je aan de slag als startup scout diversiteit & inclusie. Als startup scout ben je verantwoordelijk voor het werven van impactvolle innovaties die de potentie hebben om festivals meer inclusief te maken. Jij werkt aan ons project Groen & inclusief voorwaarts waarbij wij als doelstelling hebben om de culturele en creatieve sector toegankelijker te maken voor mensen met diverse achtergronden, nationaliteiten, religies en etniciteiten, evenals gender en seksuele geaardheid en / of handicap. Jij weet deze ondernemers te bereiken en te enthousiasmeren om deel te nemen aan een test met Innofest. De test gaat plaatsvinden op de festivals Oerol en DGTL. 

Het scouten van ondernemers vindt zowel online als fysiek plaats. Als scout zoek je veelal online via social media, zoekmachines en je persoonlijke netwerk. Ook bezoek je evenementen en onderwijsinstellingen om potentiële deelnemers vroegtijdig te spotten en te benaderen, zodat ze zich aanmelden voor onze programma’s. Jij hebt veelvuldig contact met ondernemers en houdt ze betrokken en enthousiast over testen met Innofest. Tot slot ben je goed in het behouden van overzicht, heb je deadlines scherp voor ogen en trek je aan de bel als deze niet gehaald worden. 

MUST HAVES

  • Je hebt interesse en een netwerk in sociale innovatie, startups, acceleratorprogramma’s en co-workspaces;
  • Je bent een kei in netwerken en gestructureerd contacten onderhouden;
  • Je hebt een groot netwerk en aantoonbare ervaring binnen het netwerk van innovaties van ondernemers met diverse achtergronden, genders en leeftijden;
  • Je kan goed omgaan met deadlines en targets: onze innovatieprogramma’s hebben specifieke wervingsdagen, deadlines en aantallen te begeleiden startups.

WIJ BIEDEN

  • Een plek waar je jezelf kunt zijn en je jezelf kan ontwikkelen;
  • Een uitdagende klus waarin ondernemerschap, sociale innovatie en festivals samenkomen;
  • Een dynamisch team dat volop in ontwikkeling is en gedeeltelijk vanuit huis werkt. Op dinsdag ontmoeten we elkaar in Amsterdam en op donderdag in Leeuwarden. Jij bent welkom, maar wekelijkse aanwezigheid is niet noodzakelijk; 
  • Een freelance opdracht van 6 maanden, die plaatsvindt in de periode juni t/m augustus 2023 en november 2023 t/m januari 2024. In overleg zijn de maanden september en oktober ook mogelijk;
  • Vergoeding passend bij een stichting (uurtarief tussen de 40-45 euro excl. BTW, afhankelijk van ervaring), plus reiskosten- en telefoonkostenvergoeding.

GEÏNTERESSEERD?
Solliciteer vóór 22 mei 09:00 uur door een cv en motivatie te sturen naar
oc.ts1696424141efonn1696424141i@eht1696424141neb1696424141. Je kunt bij haar ook terecht met al je vragen. 

De sollicitatiegesprekken vinden online plaats op 25 en 26 mei. De tweede ronde vindt plaats op 30 mei in de middag.

Website by HOAX Amsterdam