NL / EN
EN

april 14, 2023

Innofest is op zoek naar een New Business Scout!

Innofest zoekt per augustus 2023 een New Business Scout die vormgeeft aan onze toekomstige projecten en programma’s. We zoeken iemand die in de periode van augustus 2023 tot mei 2024 beschikbaar is voor 16 uur per week, flexibel in te delen. Solliciteer vóór 1 juni door te mailen naar oc.ts1685229289efonn1685229289i@eht1685229289neb1685229289.

Onze new business scout geeft vorm aan de toekomstige projecten en programma’s, dat doe je vanuit kansen die je signaleert in het warme netwerk van Innofest en eigen leads. Je bent verantwoordelijk voor de acquisitie en werkt daarin nauw samen met de directeur. De klanten van Innofest zijn landelijke en regionale overheden, fondsen en kennisinstellingen. Waar Innofest enerzijds in opdracht voor werkt, anderzijds subsidies van ontvangt, zodat ondernemers kosteloos aan de programma’s kunnen deelnemen. Je bent een gedreven netwerker met ervaring in het opbouwen van duurzame klantrelaties om van daaruit meerjarige projecten op te zetten.

We zoeken een ondernemende en creatieve geest, die ervaring heeft met innovatieprojecten waarin startups een belangrijke rol in spelen, met een groot netwerk in het startup- en innovatie ecosysteem, die impact op 1 heeft staan en affiniteit heeft met meerdere van onze thema’s (energie, circulaire economie, water, inclusie, voedsel en gezondheid). Jaarlijks testen we samen met zo’n 50 startups.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Benaderen van leads en bijhouden van de sales funnel;
 • Opstellen en kritisch meelezen van voorstellen en offertes;
 • Overdracht van binnengehaald project aan projectleider/directeur;
 • Initiëren en opvolgen van ‘lead generators’, zoals een webinar of innovatietour.

MUST HAVES

 • Je hebt een ondernemende en creatieve geest;
 • Je hebt 5+ jaar werkervaring, waarvan minimaal 2 met het schrijven van subsidieaanvragen en het binnenhalen van grotere projecten;
 • Je bent een kei in (gestructureerd) contacten onderhouden;
 • Je kunt met minimale input concepten uitwerken naar een passend voorstel;
 • Je kunt goed omgaan met deadlines en targets, en als de beste prioriteiten stellen;
 • Je bent je er bewust van dat niet alle aanvragen slagen, daarom houd je de vaart erin. Je staart je niet blind op details;
 • Je kunt goed kritiek geven, zodat andermans werk beter wordt. Ook kun je goed met kritiek omgaan, zodat je voorstellen beter worden; 
 • Je kunt 7 augustus beginnen.

NICE TO HAVES

 • Je hebt kennis van innovatietheorie en testen van business ideeën (LEAN startup);
 • Je hebt ervaring met CRM systemen (wij werken met AIRTABLE);
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van experimenten bij een startup;
 • Je bent goed in Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • Je voelt aan waar kansen zitten en bent niet bang om de telefoon te pakken en die kansen te verzilveren.

WIJ BIEDEN

 • Een freelance opdracht waarin ondernemerschap, impact-innovatie en festivals samenkomen;
 • Een organisatie waarin je jezelf kunt zijn en kunt ontwikkelen;
 • Een dynamisch team dat volwassen opereert en veelal vanuit huis werkt. Op dinsdag komen we samen in Amsterdam en op donderdag in Leeuwarden. Jouw aanwezigheid is niet verplicht;
 • Vergoeding passend bij een stichting, plus reis- en telefoonkosten;
 • Vorm: freelance of tijdelijk dienstverband is bespreekbaar.

REAGEREN

Is dit iets voor jou? Neem voor meer informatie contact op met Benthe via oc.ts1685229289efonn1685229289i@eht1685229289neb1685229289. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan vóór 1 juni je cv en motivatie naar Benthe via bovenstaand e-mailadres. De eerste sollicitatiegesprekken zullen begin juni plaatsvinden. 

OVER INNOFEST

Innofest helpt duurzame en sociale innovaties met opschalen. In een tijd van uitdagingen die grenzen en generaties overstijgen, is aandacht voor en investering in duurzame innovatie cruciaal. Innofest richt zich op het ondersteunen van pilots en validatie van impactvolle prototypes. Door met Innofest te testen verzamelen startups, spin-offs van kennisinstellingen en innovatief MKB-ers bewijslast op weg naar een succesvolle marktintroductie. Innofest heeft zich ontwikkeld tot een landelijke speler binnen het startup- en innovatie ecosysteem. Met jouw hulp en inzicht worden wij hét ValidatieLab voor duurzame innovaties in heel Nederland.

Website by HOAX Amsterdam